Nu er Omar begravet

Omar El-Hussein, som stod bag weekendens terrorangreb, er nu begravet

Her bæres kisten. (Video: Kenneth Meyer)

På en bidende kold begravelsesplads i Brøndbyøster stod omkring hundrede mænd i småregn, for at sige farvel til Omar El-hussein, som stod bag weekendens terrorangreb.

Begravelsen af Omar El-hussein startede i dag efter fredagsbønnen i moskeen på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter. Herefter kørte en rustvogn med kisten til Den Muslimske Begravelsesplads i Brøndbyøster, hvor Omar El-Hussein nu ligger begravet.

Ekstra Bladets reporter på stedet fortalte, at de fleste tager stærkt afstand fra Omar El-Husseins gerninger i weekenden. Stemningen til dagens fredagsbøn var meget dæmpet.

- Omar var min ven. Han havde er hjerte af guld. Det er derfor jeg er til hans begravelse. Men jeg forstår ikke det, han har gjort, siger en af den afdøde terrorists venner, som ønsker at være anonym. Han har lige forladt begravelsespladsen.

Her ankommer rustvognen

Flere af de tilstedeværende mænd er unge og maskerede. Heriblandt Muhamed, som fortæller, at han kun 'nogenlunde' tager afstand fra angrebet.

På begravelsespladsen i Brøndbyøster har folk så småt forladt stedet. På Den Muslimske Begravelsesplads blev der på et tidspunkt ringet 'Allah er stor'.

Politiet var massivt til stede under dagens begravelse. Blandt andet for at sikre, at trafikken kørte som den skulle.

1 af 5 Omkring hundrede mænd var mødt op til dagens ceremoni. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 5 Det var i denne rustvogn, at Omar El-Hussein blev transporteret fra moskeen på Dortheasvej til begravelsespladsen i Brøndbyøster. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 5 Billede fra dagens fredagsbøn. (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 5 Politiet var til stede under begravelsen. (Foto: Jakob Jørgensen)
5 af 5 Terroristen, som stod bag weekendens angreb, er nu begravet (Rasmus Flindt Pedersen)