Nu falder hammeren for sidste gang: Terrordømt for Højesteret

Sidste udkald: Højesteret tager senere stilling til, om den terrordømte Sam Mansour skal udvises fra Danmark

Terrordømt for Højesteret! Hør mere her

Det er afslutningen på mere end 20 års arbejde af dansk politi og det danske retsvæsen, når 56-årige Sam Mansour, tidligere Said Mansour og kendt som 'boghandleren fra Brønshøj', senere i dag får sin dom af Højesteret.

Byretten dømte Mansour til fire års fængsel for opfordring til terrorisme, og Landsretten tilføjede senere en udvisning og fratagelse af det danske statsborgerskab til dommen med overbevisende 17 dommerstemmer ud af 18. Dermed har Mansour kun sit marokkanske statsborgerskab tilbage.

I dag tager Højesteret så stilling til sagen, efter Mansour ankede i Landsretten, og dermed er muligheden for at anke i Danmark udtømt.

Kan blive i Danmark
Men selvom Højesteret stadfæster udvisningen af Mansour, betyder det ikke nødvendigvis, at han skal forlade Danmark.

Efter at have udstået sin fængselsstraf kan det nemlig sagtens være, at han kan blive i Danmark på såkaldt 'tålt ophold'. Det kommer an på, hvorvidt Højesteret vurderer, at der er fare for Mansours liv ved at sende ham til hjemlandet, Marokko.

Den udvisningsdømte morder Ahmad Hassin er en af de udenlandske kriminelle, der er Jagten: De udviste kriminelle - 11. nov. 2015 - kl. 06:14 Afsløring: 184 udviste kriminelle kan ikke sendes hjem

Vurderes det, at man ikke kan sende Mansour til Marokko af frygt for hans liv, kan han blive i Danmark på 'tålt ophold'.

Her konfronterer Ekstra Bladet Ahmad Mazlom Hassin, der slog sin ekskone ihjel for øjnene af deres fælles børn. Han har afsonet sin straf og er udvist, men stadig ikke hjemsendt til hjemlandet Irak. Jagten: De udviste kriminelle - 31. maj. 2016 - kl. 14:26 87 udviste udlændinge nægter at lade sig sende hjem

Uanset hvad er Mansour dømt for opfordring til terror for anden gang.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 Foto: Finn Frandsen
2 af 2 Sam Mansour står til fire års fængsel og efterfølgende udvisning fra Danmark for bestandig (foto polfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere