Nu fremstilles mand i sag, hvor 15-årig pige blev fængslet i går

Nyt retsmøde, der kræves holdt for dobbeltlukkede døre af anklager, der også var anklager ved retsmøde i går, hvor 15-årig pige blev fængslet

Politiet havde taget forsvarets bomberyddere med, da de onsdag gennemførte en flere timer lang ransagning på den 15-årige piges bopæl i Kundby, Vestsjælland. (Foto: Læserfoto)
Politiet havde taget forsvarets bomberyddere med, da de onsdag gennemførte en flere timer lang ransagning på den 15-årige piges bopæl i Kundby, Vestsjælland. (Foto: Læserfoto)

Kender du til sagen, så tip os på sms til 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

RETTEN I HOLBÆK: Her sidst på eftermiddagen er der atter grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, og angiveligt kan dagens grundlovsforhør knyttes til gårsdagens grundlovsforhør, hvor en kun 15-årig pige blev fremstillet for dobbeltlukkede døre.

Under indledningen til gårsdagens retsmøde forklarede anklager, Peter Ahleson, at sagen var alvorlig. Og, at der muligvis var mulige medgerningsmænd på fri fod.

112 - 14. jan. 2016 - kl. 16:28 15-årig pige varetægtsfængslet i hemmelig sag

Ved retsmødets korte, åbne del blev sigtelserne ikke uddybet. Men i følge Ekstra Bladets oplysninger drejer det sig blandt andet om forsøg på fremstilling af eksplosiver. Men, på baggrund i længden af gårsdagens grundlovsforhør, må det vurderes, at sagens samlede billede inkludere yderligere aspekter.

I forhold til dages retsmøde har Midt- og Vestsjællands Politi udsendt pressemeddelelse med følgende ordlyd:

'Midt- og Vestsjællands Politi fremstiller i dag kl. 16.00 en person i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Den pågældende blev anholdt i går kl. 16.20 i Østjylland.

Retsmødet vil blive begæret afholdt for såkaldt dobbelt lukkede døre, og politiet er derfor afskåret fra at kommentere sagen yderligere.'

Ekstra Bladet er til stede ved dagens retsmøde, der opdaterer løbende:
To kvindelige betjente står udenfor retssalen. Forsvarer er lige trådt af for at tale med sin klient, der er en mand ifølge Ekstra Bladets oplysninger.

Sigtede har ikke været i retslokalet endnu. Ud over Ekstra Bladet er også andre medier til stede i retslokalet. Det samme er en af politiets pressemænd iført gul vest.

Sigtede er netop ført ind i lokalet. Der er tale om en ung mand, der meldte sig selv til politiet i Århus i går, det oplyste manden af egen drift.

På den baggrund må det vurderes, at han var efterlyst, og at han godt vidste, at politiet ledte efter ham.

Han er iklædt sorte støvler, sort jakke og grå joggingbukser.

Anklager har netop begæret dobbeltlukkede døre. Blandt andet med baggrund i, at der kan være yderligere medgerningsmænd på fri fod.

- Sagens karakter gør, at det vil være skadeligt for sagens opklaring og oplysning, hvis sigtelsen kommer frem, siger dommeren.

Dommeren bestemmer derfor, at retsmødet skal køre for dobbeltlukkede døre.

Kender du til sagen, så tip os på sms til 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere