Nu genåbner de efterforskningen i Tibetsagen

Statsadvokaten vil have ny efterforskning mod politiet i Tibetsagen. Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse

Statsadvokaten vil have ny efterforskning mod politiet i Tibetsagen. Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Det skyldes de nye oplysninger, der er dukket op.

- Der er fremkommet oplysninger om, at der hos flere myndigheder er fundet nye dokumenter, der kan have en betydning for vurderingen af Tibetsagen.

- Derfor finder jeg det rigtigst at anmode Den Uafhængige Politiklagemyndighed om at genoptage efterforskningen, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i pressemeddelelsen.

For nylig blev Tibetkommissionen genstartet, og torsdag blev kommissoriet så udvidet, fordi der kom opsigtsvækkende nyt.

Det nye består i, at en række tidligere politiledere ifølge DR og Berlingske tilstår at have ført demonstranter bag lyset ved kinesiske besøg helt tilbage i 1995.

I maj blev der rejst tiltale mod to politiledere, som er tiltalt for at afgive falsk forklaring for retten om Tibetsagen.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas kan ikke udelukke, at den nye efterforskning kan få indflydelse på straffesagen mod de to ledere.

- Det kan på det foreliggende grundlag ikke udelukkes, at der i den fortsatte efterforskning kan fremkomme nye oplysninger, som kan få betydning for rettens vurdering af straffesagen.

- Jeg ønsker imidlertid at fastholde mødet i byretten, således at muligheden for berammelse kan blive drøftet med retten og forsvarerne, siger hun.