Nu igen: Politiet rydder Christiania

Københavns Politi har for anden dag i træk været på Staden, hvor de har ryddet en række boder

Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Tidligt søndag morgen har politiet endnu en gang været på Christiania.

Det bekræfter Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

- Vi kan bekræfte, at vi har været derude, og vi har ryddet det, som der var, oplyser politiet.

Det er anden dag i træk, at politiet rydder Pusher Street. Lørdag var politiet også til stede på Christiania, og her rev de alle boder ned i hashgaden.

Alligevel var der kommet nogle op igen. Der var dog søndag tale om mindre boder bestående af mælkekasser og parasoller.

- Vi er stadig til stede på Christiania, lyder det fra Københavns Politi.

Der er ingen anholdte i forbindelse med dagens aktion.

Politiet oplyste fredag på et pressemøde, at de ville være mere synlige på fristaden. Det skete, efter at christianitterne åbnede Pusher Street. Tidligere på ugen valgte de selv at lukke gaden ned.

På et internt møde besluttede christianitterne, at der var brug for at 'sætte Pusher Street på pause'.

Normalt præsenterer sælgerne i Pusher Street et bredt udvalg af varer. Fredag eftermiddag var udvalget knapt så stort som på billedet, men salget var i gang igen. Foto: Stine Tisvilde 112 Nu flyder hashen igen på Pusher Street: - Det er ikke en børnehave

Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste. De mente blandt andet, der var kommet langt mere vold på fristaden.

Men selvom christianitterne valgte at tage kampen og og lukke den berømte gade, så kunne Ekstra Bladets udsendte konstatere, at der blev solgt hash på volden udenfor staden.

Kilder med indsigt i miljøet fortæller, at det blandt andet var pushere udefra og med forbindelser til bandemiljøet på Nørrebro, der stod og solgte. En del af dem var angiveligt bevæbnet.

Overgreb
På pressemødet fredag fortalte politiet, at man fremadrettet skruede indsatsen op for at bekæmpe salget af hash.

Og selvom christianitterne havde holdt møde med politiet, så kom aktionen lørdag bag på dem.

- Vi havde ikke forventet, at politiet ville slå så hårdt ned så hurtigt. Vi havde lige nået at gøre det pænt, gjort et til et hyggeligt sted og sagt: 'nu er der ro, nu prøver vi noget nyt'. Så går der ikke engang 12 timer, før ordensmagten kommer fuldstændig massivt rullende ind, sagde fristadens talskvinde, Hulda Mader, lørdag til Ekstra Bladet.

Christianias interne regelsæt foreskriver, at både ejeren af boden på Pusher Street og den person, der bestyrer den, skal være bosat på Christiania.

Der er imidlertid sket et skred, erkender Hulda Mader, men hun fortalte, at man nu tog hånd om det.

- Og så kommer de (politiet, red.) og nærmest laver et bagholdsangreb på os. Det ødelægger vores indsats, for vi har jo også brug for respekt fra folk, så de ved, at vi kan styre det. Når politiet kommer ind med sådan en adfærd, ødelægger det fuldstændig vores arbejde.

Ekstra Bladet forsøger at få en ny kommentar fra Christiania.