Nu kan familien sige farvel: Thomas' aske skal strøs i havet

Alle er velkomne til bisættelsen, der sker fra Sankt Mortens Kirke i Randers 8. marts klokken 13

Se optagelser fra Randers Havn og politiets efterforskningsarbejde, da Thomas Stralner blev fundet død. (Video: Ernst Van Norde)

I fem uger gik 19-årige Thomas Stralners familie rundt i en invaliderende uvished, hvor de ikke vidste, hvad der var sket med deres søn og bror. Thomas forsvandt sporløst, efter han havde festet på Cafe Smagløs i Randers, og eftersøgningen begyndte hurtigt at kredse omkring vandet. Men længe uden resultat.

For ti dage siden blev han fundet druknet i Randers Havn, og i dag indrykkede familien en dødsannonce i Vesthimmerlands Avis og Randers Onsdag, hvor de skriver, at alle er velkomne til at komme til familiens sidste farvel i Sankt Mortens Kirke i Randers 8. marts klokken 13.

19-årige Thomas Stralner forsvandt natten til d. 16 januar. (Privatfoto). 112 - 20. feb. 2016 - kl. 20:19 Thomas' far: Umuligt at sætte ord på følelserne

- Vi har snakket om det her i familien, og vi ved, at rigtig mange har fulgt med i det her i lang tid. Der er mange, der har sagt, at de faktisk føler, at de kender Thomas. Derfor kan vi ikke se nogen grund til, at de ikke også skulle have lov til at være der. Tværtimod tror jeg også, at det er en støtte til os, fordi vi ikke føler, at vi står alene. Det har vi ikke følt på noget tidspunkt, og det gør, at man føler sig en lille smule stærkere, siger Thomas’ far, Michael Stralner, til Ekstra Bladet.

Dødsannoncen, som familien har indrykket.
Dødsannoncen, som familien har indrykket.

19-årige Thomas Stralner forsvandt natten til d. 16 januar. Mere end en måned efter er han fundet død. (Privatfoto) 112 - 20. feb. 2016 - kl. 16:40 Forsvundne Thomas fundet død

Et stort sort hul
Bisættelsen er endnu ikke endeligt planlagt.

- Det, vi har talt om, er, at vi helst vil undgå, at det bliver mekaniseret, som det godt kan gøre til begravelser. Vi vil gerne gøre det til noget specielt. I udgangspunktet har jeg selv nogle ord, jeg gerne vil sige til min søn, og det har hans søskende også, fortæller Michael Stralner med henvisning til Thomas' bror og to søstre.

Efter bisættelsen skal Thomas’ aske strøs i havet, fortæller Michael Stralner.

Familien har været hårdt ramt af tragedier de seneste uger. Mens de stadig ledte efter Thomas, døde Michaels mor uventet hurtigt i sidste måned efter at have døjet med en lungesygdom.

- Det er bare et stort sort hul, synes jeg. Men vi skal jo ud på den anden side, siger han.

Selvom det sidste spinkle håb om at finde sønnen i live blev slukket 20. februar, så hjælper visheden dem dog også med at komme i gang med en mere naturlig sorgproces.

19-årige Thomas Stralner forsvandt natten til d. 16 januar. Han blev fundet druknet 20. februar. (Privatfoto).
19-årige Thomas Stralner forsvandt natten til d. 16 januar. Han blev fundet druknet 20. februar. (Privatfoto).

Vigtigt at være der for Thomas
- Den vished, vi har fået, er vigtig for, at vi overhovedet kan komme videre, men den har også været vigtigt for os i forhold til at være der for Thomas, siger Michael Stralner og fortsætter:

-  Det med, at han bare var der et eller andet sted, og vi ikke kunne være der - jeg kan slet ikke beskrive, hvor uhyggeligt det er som forælder. Hvis man tænker tanken, at man godt ved, at der er sket ens børn noget, så har man et frygteligt behov for at være der for dem. Og hvis man ikke kan det, så kan det faktisk ikke blive værre for et menneske. Det tror jeg ikke på. Det må være ultimativt det værste, man kan sende mennesker igennem, fastslår han.

Dykkere bjærgede Thomas Stralner, da hans lig blev spottet i Randers Havn 20. februar. Flere tidligere eftersøgninger, blandt andet med helikopter, havde været uden resultat. Foto: Ernst van Norde
Dykkere bjærgede Thomas Stralner, da hans lig blev spottet i Randers Havn 20. februar. Flere tidligere eftersøgninger, blandt andet med helikopter, havde været uden resultat. Foto: Ernst van Norde

Til gengæld har familien nu besluttet at gøre det til deres livsprojekt at sikre, at andre familier ikke kommer til at stå i samme situation som dem, hvor de skal vente uger og måneder på at få vished om deres kæres skæbne.

Derfor arbejder de på at stifte en fond eller en forening, der blandt andet skal lave en båd, der er skruet sådan sammen, at den er optimeret til at finde personer på bunden af fx havne efter inspiration fra blandt andet USA og Frankrig.

- Hvis der overhovedet skal komme noget godt ud af det her, så skal det være, at sikre, at det ikke sker for andre, fastslår Michael Stralner.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere