Nu løfter de sløret for mistanken om drab på sygehus

I morgen får offentligheden indblik i sagen om sygeplejersken, der nu er sigtet for fire drab og et drabsforsøg  på Nykøbing Falster Sygehus

Kender du nogen, af de involverede i denne sag? Skriv til os straks på 1224@eb.dk eller sms til 1224. (Koster almindelig sms-takst)

Der pågår stadig en meget omfattende efterforskning i den sag fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en 29-årig sygeplejerske nu er sigtet for fire drab og et drabsforsøg.

Det siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Alligevel vil politiet og anklagemyndigheden ikke begære dørlukning, når den 29-årige kvinde i morgen fremstilles i retten Nykøbing Falster med henblik på udvidelse af fængslingsgrundlaget og begæring om fortsat varetægtsfængsling.

Det siger politiinspektør Kim Kliver.

(Foto: Per Rasmussen) 112 - 21. apr. 2015 - kl. 12:06 Sigtet for sygehusdrab: Taler med svag stemme i retten

Den 29-årige sygeplejerske har hele tiden nægtet sig skyldig, og nægter sig også skyldig i sagen om det fjerde drab, oplyser både politiet og hendes forsvarer, advokat Jørgen Lange.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden den 1. marts. Retten i Nykøbing F fandt ved grundlovsforhøret, at der var begrundet mistanke om, at den sigtede havde gjort sig skyldig i et drab og et drabsforsøg. Men fandt ikke, at der var begrundet mistanke om at den sigtede havde dræbt yderligere to patienter, en mand og en kvinde, fremgår det af kendelsen.

Se også: Sigtet for sygehusdrab går frivilligt med til fængsling

– Vil der komme yderligere sigtelser frem mod den 29-årige kvinde under retsmødet udover en sigtelse for et fjerde drab?

– Nej, der er ingen yderligere sigtelser for nærværende, men jeg vil og kan ikke afvise eller udtale mig skråsikkert om, at der ikke kan komme flere. Vi er langt fra færdige med efterforskningen. Vi har lavet en meget omfattende efterforskning og afhørt et meget stort antal mennesker på og omkring hospitalet. Og haft et forbilledligt samarbejde med Nykøbing Falster Sygehus' ledelse. Det har været afgørende med det gode samarbejde. Og man skal ikke glemme, at sagen er opstået på baggrund af en anmeldelse fra hospitalet, siger politiinspektør Kim Kliver.

Se også: Anklager forsvarer sene afhøringer om sygehusdrab

- Og selvom efterforskningen langt fra er afsluttet, er der også andre hensyn at tage end efterforskningen i sådan en alvorlig sag, siger politiinspektør Kim Kliver.

– Vi er kommet langt med efterforskningen nu, derfor har vi valgt ikke at begære dørlukning i morgen. I sådan en alvorlig sag er der både hensynet til ofrene og hensynet til de indblandede familier, men også til offentligheden.

-  For hvad drejer denne sag sig om? Vi  nu valgt, at dørene skal være åbne ved retsmødet i morgen for ikke at skabe yderligere spekulationer, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiinspektøren ønsker ikke forud for retsmødet at oplyse, hvornår det fjerde drab på Nykøbing Falster Sygehus ifølge politiets opfattelse skulle være begået.

Kender du nogen, af de involverede i denne sag? Skriv til os straks på 1224@eb.dk eller sms til 1224. (Koster almindelig sms-takst)