Nu mindes Nakskov de døde: Mor går forrest i fakkel-optog

Det er en uge siden, at fire børn og en voksen mistede livet i en brand

Heidi Kristiansen har tidligere udtalt sig til Ekstra Bladet om tragedien, hvor hun mistede sine to børn sønner Viktor og Tobias. I dag mindes venner og naboer de omkomne. (Video: Per Rasmussen)

I sympati og medfølelse med de efterladte, deltager flere hundrede i øjeblikket i et fakkeloptog gennem Nakskovs gader.

På ugedagen for den frygtelige brand, der kostede fire børn og en voksen mand livet, mødtes de mange mennesker ved Skovriddergården på Svingelen klokken 17, inden de begav sig ud på ruten, der slutter foran det udbrændte hus på Mosevej, hvor der blev holdt 1 minuts stilhed.

I spidsen for de mellem 200-300 hundrede fremmødte gik Heidi Kristensen, der var mor til to af de fire omkomne børn.

Initiativtageren til fakkeloptoget Anne Aniella Jørgensen siger til Ekstra Bladet, at flere på Facebook i denne uge opfordrede hende til at stå for arrangementet.

-Vi gør det først og fremmest for at mindes de døde – men også af respekt for de hårdt ramte efterladte. Jeg har naturligvis spurgt mødrene til de omkomne børn, om det var i orden. Begge sagde, at det var en smuk tanke, siger Anne Aniella Jørgensen, som har brugt Facebook til at samle det store følge.

Hun har samtidig allieret sig med folk fra Hjemmeværnet, der passer på de mange mennesker i trafikken.

Det var flammerne  fra to olielys i entreen, der i fredags var skyld i branden, der i løbet af kort tid udviklede sig så voldsomt, at den 37-årige Thomas Sørensen, hans to børn Casper og Freja og vennen Lars Lüneborgs børn Tobias og Victor omkom i Lüneborgs hus.

Anne Aniella Jørgensen siger til Ekstra Bladet, at hun kender Lars Lüneborg gennem en af sine nære venner – og at hun derfor ingen betænkeligheder havde, da hun blev opfordret til at stå bag mindeoptoget.

Lige som ved den stærkt følelsesladede mindehøjtidelighed i Sankt Nikolai kirke i Nakskov i onsdags viser nakskovitterne i øjeblikket, at man skal stå sammen i svære og uoverskuelige situationer som denne.

 

Siden branden fredag, har Heidi Kristiansen spurgt sig selv igen og igen om, hvordan tragedien kunne ske. I dag fik hun svar på sine spørgsmål (Privatfoto) 112 - 6. feb. 2015 - kl. 07:07 Mor efter døds-brand: Jeg har tænkt som en sindssyg

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere