Nu skal han for retten: Rovmorder tiltalt som serie-pyroman

Politiets tiltale: Kærestepar satte Amager i brand på pyroman-togt

Københavns Byret indleder senere i dag en opsigtsvækkende sag om et kærestepar, der står tiltalt for en lang række påsatte brande på Amager, hvor skaderne er løbet op næsten 10 millioner kroner.

Hovedpersonerne er en 38-årig kvinde og hendes 42-årige kæreste, der tidligere er dømt for rovmord.

Manden fik i 00'erne en dom på 14 års fængsel for et bestialsk drab. Da der er navneforbud i den nye sag, kan Ekstra Bladet ikke beskrive mordet nærmere.

Til gengæld rummer anklageskriftet om brandstiftelse en lang række opsigtsvækkende detaljer, som giver et billede af et kærestepar, der over fire måneder i sommeren '14 hærger det meste af Amager med påsatte brande.

Blandt andet på en række parkerede personbiler, en campingvogn, en lastbil, et skilt til en Home-ejendomsmægler og - det økonomisk groveste forhold - brandstiftelse af fire turistbusser på Yderlandsvej.

Her var branden så voldsom, at den spredte sig på parkeringsanlægget og forårsagede store skader på tre andre busser. Skaderne løb op i otte millioner kroner.

I Indre København sætter parret ifølge tiltalen ild til en civil politibil foran Politigården, og på Frederiksberg forsøger den 42-årige mand angiveligt at sætte ild til en lejlighed på H.C. Ørstedsvej, hvor han tidligere har boet.

Et andet punkt i anklageskriftet handler om en episode en julinat i 2014, hvor den 42-årige mand køber for 100 kroner benzin på Ingo-benzintanken på Herjedalgade på Amager, hvorefter han angiveligt sprøjter otte liter benzin ud over en stander, som han efterfølgende sætter ild til, så der opstår en stor flammebrand.

I alt er der 15 anklagepunkter, hvoraf nogle ifølge anklageskriftet er begået af de to i forening, mens den 42-årige rovmorder er alene om andre.

Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med brandene.

Manden kræves dømt til forvaring, mens den 38-årige kvinde alt afhængig af sagens udfald kan få en anden straf end fængsel, for eksempel anbringelse på et psykiatrisk center.

De to, der har et lille barn sammen, nægter sig begge skyldige.