Ny bro i København ramt af voldsomt uheld: Nu skal de starte forfra

En ny cykelforbindelse ved Langebro bliver ikke til noget i 2018. Et voldsomt uheld betyder, at den er blevet totalskadet, og nu må firmaet starte forfra

Sådan kommer broen til at se ud. Den er bare forsinket på ubestemt tid. Illustration: Blox
Sådan kommer broen til at se ud. Den er bare forsinket på ubestemt tid. Illustration: Blox

Københavnerne havde i 2018 udsigt til en ny bro over havneløbet, men sådan skulle de ikke gå.

Et voldsomt uheldigt uheld med en knækket kran betyder, at broens brofag er blevet ødelagt. Derfor må de starte forfra igen.

Sådan lyder den triste melding fra Blox i en pressemeddelelse.

- For nogle uger siden blev de fire brofag til Lille Langebro lastet på en pram hos Hollandia BV i Schaardijk, Rotterdam. Under lastningen knækker kranen og taber et af brofagene ned over et andet, der allerede var placeret på transportprammen.

- Uheldet betyder, at brofagene ikke er blevet sejlet til København og monteret på bropillerne som først planlagt, skriver Blox i en pressemeddelelse.

Det var ellers meningen, at broen skulle forbinde Christianshavn og Blox, der er den nye markante bygning for enden af Vester Voldgade.

Udviklingen beskrives som "sort uheld", der sandsynligvis skyldes en fejl på kranen. To brofag er totalskadede og skal bygges fra bunden igen.

Artiklen fortsætter under billedet

Illustration: Blox
Illustration: Blox
 

Fakta om broen:

- Broen er en gave fra Realdania til København

- Den samlede anlægsudgift er på 90 millioner kroner

- Broen er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniø- rer BuroHappold Engineering med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency.

- Det er vurderingen, at en ny cykel- og gangbro vil få 6.000-10.500 daglige brugere.

- Byggeriet startede i april 2017, og broen skulle stå færdigt i løbet af sommeren 2018.

Kilde: Realdania

Tog mere end et år
Hvornår broen kan blive færdig vil Blox først melde ud senere, når skaderne er opgjort. Men det oplyses, at det har taget mere end et år at bygge de nu totalskadede brofag.

- Vi er meget kede af og ærgerlige over, at denne uforudsigelige hændelse forsinker broens færdiggørelse.

- Ikke mindst i forhold til naboerne og de mange, som glæder sig til byens nye forbindelse.

- Samtidig er vi dog meget lettede over, at ingen mennesker kom alvorligt til skade under hændelsen, skriver administrerende direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.

Den nu åbnede "Inderhavnsbroen" stod længe som ufærdig, da den blev forsinket i årevis. Ikke bare var der store fejlkonstruktioner, men entreprenøren gik også konkurs. Det sendte prisen markant op.

Illustration: Blox
Illustration: Blox