Ny dom til selskabstømmer: Skjulte million-formue i udlandet

Bjørn Stiedl har fået tre et halvårs fængsel for skyldnersvig. Det er langt fra første gang, at selskabstømmeren bliver dømt. Manden er forgældet op over begge ører, og har ifølge politiet skjult kæmpe formue i udlandet

Bjørn Stiedl har haft forskellige sager kørende imod sig siden 1999 (Foto: Mik Eskestad)
Bjørn Stiedl har haft forskellige sager kørende imod sig siden 1999 (Foto: Mik Eskestad)

Selskabstømmeren Bjørn Stiedl er ved retten i Lyngby i dag idømt tre et halvt års fængsel oven i den seks år lange straf, han allerede afsoner i statsfængslet i Nyborg for at være skyldig i selskabstømmersagen, som fandt sted i 2009.

Grunden, til at 54-årige Bjørn Stiedl nu skal sidde endnu længere tid i fængsel, er, at han fra sin celle forsøgte at søge om gældssanering for den 81,5 millioner kroner store gæld, han skylder staten. Dengang oplyste han, at han var flad som en pandekage, og kun ejede 30.000, som stod i banken.

Men gældssaneringen ramte selskabstømmeren som en boomerang.

Bagmandspolitiets sporingsgruppe gav sig nemlig til at grave i Bjørn Stiedls besiddelser, og pludseligt dukkede der ejendomme op i Sydfrankrig og Spanien, kontanter, en BMW, designer-møbler, malerier og ure for millioner af kroner.

Derfor blev Bjørn Stiedl i dag, mandag, kendt skyldig i skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed i retten i Lyngby. Han nægtede sig op til sagen skyldig og sagde, at værdierne ejes af selskaber og fonde, ikke af ham personligt.

Foruden fængselsdommen på tre et halvt år har myndighederne konfiskeret en ejendom i Frankrig.

Bagmandspolitiet beslaglagde i forbindelse med efterforskningen blandt andet to Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler, Louis Vuitton-udstyr og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik, der alt sammen var gemt i en lejelejlighed i Barcelona.

I vælten i 15 år
Dramaet om Bjørn Stiedl har nu varet i mere end 15 år. I 1999 blev han idømt syv års fængsel i Københavns Byret for at have tømt 170 selskaber for over 300 millioner kr. i årene 1991-93.

Han ankede og flyttede til England, hvor han tømte en pensionskasse for 25 mio. kr. og fik fire et halvt års fængsel. Han betalte pengene tilbage og blev løsladt og udvist efter et par år i fængsel.

I 2009 blev han kendt skyldig i Østre Landsret i selskabstømmersagen, men landsretten satte straffen ned til seks års fængsel.

Bjørn Stiedl begyndte at afsone straffen i det åbne fængsel i Horserød, men så blev han mistænkt for ny svindel sammen med den bedrageridømte tidligere spindoktor Erik Skov Pedersen, der også sad i Horserød.

De to oprettede et cykelhold for de indsatte, men politiet mistænkte, at cykelholdet skulle bruges til ny svindel og bestikkelse af en fængselsbetjent.

Mistanken og sigtelserne blev dog opgivet, men førte alligevel til, at Kriminalforsorgen flyttede Bjørn Stiedl til det lukkede statsfængsel i Nyborg, hvor han nu afsoner resten af sin straf.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere