Ny grusom voldtægtssag i Indien: Turist bedøvet, voldtaget og halshugget

En turist fra Letland har været udsat for voldtægt og efterfølgende dræbt på grusom vis

På billedet ses Liga Skromane og søsteren Ilza under deres rejse til Indien. Foto: Facebook
På billedet ses Liga Skromane og søsteren Ilza under deres rejse til Indien. Foto: Facebook

Indien er hårdt plaget af tusindvis af brutale voldtægtssager, og nu rammer endnu en tragedie det folkerige land.

En turist fra Letland er tidligere på måneden fundet halshugget ude i en skov i det sydlige Indien, hvor hun var blevet hængt i et træ med fødderne oppe. Nu har politiet fanget de mistænkte.

112 Efter voldtægt af otteårig pige: Nu indføres der dødsstraf

Offeret, 33-årige Liga Skromane, rejste i februar til Indien med sin søster, fordi hun led af posttraumatisk stress, som hun ville finde alternativ behandling for. Hun blev sidst set i live 14. marts, hvor hun var på vej til stranden. Søsteren Ilza var uvidende om Ligas strandtur, og derfor meldte hun Liga savnet til politiet.

20. april fik Ilza den frygtelige meddelelse. Ligas krop var blevet fundet i en mangroveskov i den sydlige Kerela-region, og politiet oplyste efterfølgende om de forfærdelige omstændigheder, der førte til hendes død - hun var blevet bedøvet, voldtaget og efterfølgende halshugget.

- De gav hende bedøvende medicin og begyndte at forulempe hende. Da hun gjorde oprør, dræbte de hende, fortæller Politichefen i Kerala, Loknath Behera ifølge CSB News.

Til samme medie fortæller politi-inspektør Manoj Abraham at dødsårsagen er skade mod halsen, og derfor var hovedet altså ikke helt hugget af i første omgang.

- Efter et par dage, hvor kroppen var gået i forrådnelse, faldt hovedet af, konstaterer han.

Artikel fortsætter under billedet ...

Politiet har selv lagt det billede ud af en af de to mænd, som de mistænker for at stå bag den grusomme forbrydelse. Politibillede
Politiet har selv lagt det billede ud af en af de to mænd, som de mistænker for at stå bag den grusomme forbrydelse. Politibillede

Skulle se ud som selvmord
Et par dage efter liget af Liga Skromane blev fundet, anholdte de lokale myndigheder to mistænkte. Begge skulle angiveligt være kendt som narkotikahandlere, der tidligere har været i politiets søgelys for seksuel misbrug af mænd og kvinder.

Efterfølgende har politiets efterforskning vist, at de to mistænkte havde en konkret plan med at hænge den lettiske kvinde op i et træ.

- De ville have det til at se ud som et selvmord, fortæller Manoj Abraham.

Politiet vil ikke afvise, at der kan have været flere gerningsmænd i den uhyggelige sag.

Liga Skromane bliver begravet i Kerala søndag.

- Hun elskede Kerala og har modtaget så meget kærlighed og støtte herfra.

Arkivfoto Ritzau Scanpix: Fra en demonstration i april i Indien efter voldtægt og drab på en 8-årig pige. Samfund Teenagepige voldtaget og brændt ihjel: 14 mænd anholdt

Flere uhyggelige sager
Den nyeste voldtægtssag i Indien kommer kun få dage efter, at en 16-årig indisk pige blev voldtaget.

Voldtægten fik hendes familie til at gå til det lokale landsbyråd, som beordrede de to formodede gerningsmænd til at lave 100 mavebøjninger og betale en bøde på 50.000 rupi. Næsten 4700 kroner.

Straffen gjorde de to mænd så vrede, at de tæskede pigens forældre, inden de satte ild til pigen selv.

- De to anklagede bankede forældrene og skyndte sig hen til huset, hvor de med hjælp fra deres medsammensvorne satte ild til pigen, siger Ashok Ram, der har ansvaret for sagen ved den lokale politistation.

112 Fem mænd dømt for voldtægt af dansker i Indien

112 Guru dømt for voldtægt

Samfund Kvindeforkæmper sulter: Vil have dødsstraf for voldtægt