Ny politi-aktion på Christiania: Nu sælger pusherne hash fra ladcykler

Indsatsen fortsætter, lyder det fra leder af politiets operative specialafdeling

19 kilo hash, 5865 joints og 6,7 kilo skunk. Det er det foreløbige resultatet af adskillige politi-aktioner på Pusher Street, siden christianitterne åbnede hashgaden fredag efter en pause.

- Indsatsen indtil videre har været absolut tilfredstillende. Vi har foretaget nogle fine beslag, haft held til at anholde flere gerningsmænd og ryddet Pusher Street ad flere omgange, siger Lars Ole Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

For fjerde morgen i træk rykkede politiet så endnu engang ind tirsdag morgen.

Se mere billede og video på localeyes.dk

- Målet om morgenen er at fjerne de boder, der er sat op. I dag var der meget, meget lidt bodmateriale, og det er absolut glædeligt, siger vicepolitiinspektøren og tilføjer, at der også er blevet beslaglagt to ladcykler, fordi pusherne er begyndt at sælge fra dem.

Han har endnu ikke overblik over, om der har været nye beslaglæggelser af hash i dag.

Rygmærker i gaden
Tirsdag i sidste uge besluttede christianitterne selv at lukke Pusher Street.

Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste. De mener blandt andet, at volden er taget til.

Pusher Street bag forhænget. Sådan tager den verdensberømte hashgade sig ud efter, at christianitter tirsdag morgen blokerede indgangene med stålhegn og sort betræk. Foto: Mikkel Tariq Khan Krimi Rå rockermetoder i Pusher Street: Ung hashhandler i gældsfælde

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var en af årsagerne, at personer fra en rygmærkeklub for nylig overtog magten i en af hashboderne, som blev bestyret af en ung, gældsramt hashhandler.

Indsatsen fortsætter
Fredag blev hashgaden åbnet igen, og salget var i gang stort set med det samme. Det fik lørdag morgen politiet til at rykke ind og rive alle boder i Pusher Street ned, og den aktion gentog de søndag, mandag og altså nu tirsdag.

112 Christianias talsperson: Politiets aktion var ren chikane

Og indsatsen fortsætter, siger Lars Ole Karlsen.

- Vi bliver ved, indtil man forstår, at det er uacceptabelt at have et hashsupermarked i Pusher Street. Hvis der bygges boder, fjerner vi dem. Hvis der er åbenlys hashsalg, anholder vi gerningsmændene, og vi beslaglægger hashen.

Tre af de i alt syv anholdte ved mandagens aktioner bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør.