Ny rapport: Rædselsnat i Köln minut for minut

tysk delstatsindenrigsministerium har lavet gennemgang af de kaotiske tilstande nytårsaften i Köln.

Det gik meget voldsomt til nytårsaften på banegårdspladsen i Köln (Video: Privatoptagelser)

Indenrigsministeriet i den tyske delstat, Nordrhein-Westfalen, har i dag offentliggjort en rapport, der beskriver det foreløbigt klarlagte forløb nytårsaften, hvor flere hundrede kvinder blev sexkrænket og bestjålet på Rhinbyen Kölns banegård og banegårdplads.

Se også: Köln-ballade: Menige betjente undsiger politiboss

Rapporten, der kan læses her, fylder 60 sider, og den er adresseret til præsidenten for delstatens landdag.

Indledningsvis gøres der rede for, at der nytårsaften og nat blev begået et stort antal seksuelle overgreb såvel som tyverier og røverier.

Se også: Stribevis af kvinder krænket i Köln - nu står ofrene frem

Ofrene var næsten udelukkende kvinder. Og både politiet og vidner har beskrevet forholdene som kaotiske.

På pladsen havde der forsamlet sig godt 1000 hovedsageligt mænd i alderen 15 til 35, der er beskrevet som nordafrikanere og arabere.

Mange var meget fulde, og inde i forsamlingen dannede der sig mindre grupper i forskellige størrelser, der blandt andet krænkede kvinder og bestjal dem.

En af Kölns centrale pladser var omdannet til rent kaos nytårsaften. 112 - 7. jan. 2016 - kl. 15:53 Dyster politirapport om nytårsballade i Köln: Kvinder måtte løbe spidsrod

Herefter følger en beskrivelse af nattens kaotiske forløb:

omkring kl. 21: Her havde der på forpladsen foran bandegården forsamlet sig mellem 400 og 500 personer. De fleste med 'migrationsbaggrund' . Den svært alkoholiserede mængde affyrede ukontrolleret fyrværkeri.

21.30: Gennemførte politiet det første indsatsmøde, hvor situationen foran banegården blev drøftet.

omkring kl. 22.00: Her gennemførtes indsatsmøde nummer to. Ifølge indsatsplanen blev der derefter sendt en deling (38 betjente) beredskabsbetjente afsted til det indre af byen, hvor de skulle bistå med lov og orden.

omkring kl. 22.25: Her blev de første beredskabsbetjente samlet på banegårdspladsen - foreløbigt ti betjente.

omkring kl. 22.50: Her blev alle beredskabsbetjente, der var i området omkring banegården samlet med det formål at imødegå eventuelle forbrydelser samt forebygge tumult og kriminalitet.

Frem til 23.00: Nu var forsamlingen på banegårdspladsen vokset til mellem 1000 og 1500 personer. Fra en højereliggende del af pladsen - kaldet Domplatte, fordi den ligger ved byens vartegn, Kölnerdomen, blev der affyret raketter og signalammunition ned i mængden nedenfor.

Stemningen var blevet mere aggressiv. Desuden reagerede forsamlingen ikke længere på politiets anvisninger.

Omkring kl. 23.15: Den stedlige politileder besluttede at rydde trappen op til Domplatte, fordi han vurderede, at der var fare for liv og førlighed i forbindelse med den ukontrollerede affyring af nytårskrudt og signalammunition.

Omkring kl. 23.35: Her begyndtes den planlagte rydning af pladsen og trappen. Det nævnes, at der ikke var tilført yderligere indsatsmæssige politikræfter, fordi den stedlige indsatledelse vurderede, at der var tilstrækkeligt med politi.

I forbindelse med rydningen blev anvendt moderat vold i form af skub og vægskubning.

Omkring kl. 00.15: En del af pladsen var nu ryddet og afspærret.

Omkring kl. 00.27: Her blev der atter lukket op for det afspærrede område. Det skete fordi, at folk, der havde overværet fyrværkeri i byen og på broerne over Rhinen nu skulle til banegården for at tage hjem eller videre.

Omkring kl. 00.50: Her erfarede de tilstedeværende beredskabsbetjente for første gang, at kvinder var blevet krænket. Det beskrives, hvordan en grædende kvinde var kommet hen til betjente og til dem fortalt, hvordan hun var blevet begramset på kønsdelene.

Omkring kl. 01.20: Her modtog de tilstedeværende politifolk ordre om at forhindre yderligere sexuelle krænkelser samt tyverier.

I den forbindelse blev der blandt andet gennemført anholdelser og identitetskontroller. I følge ordren skulle der også gennemføres aktiv indsats mod forsamlinger, der måtte have planer om at gennemføre krænkelser og tyverier.

Omkring kl. 04.00: Den generelle stemning blødte op.

Omkring kl. 05.05: Her blev de første beredskabsbetjente sendt hjem.

I rapporten beskrives det, at der D.D. 10 januar var indløbet 516 anmeldelser i forbindelse med nytårsaften. Heraf drejer de 237 sig om seksuelle krænkelser.

Banegårdspladsen i Köln var nytårsaften plaget af vold, røverier og sexuelle overgreb. 112 - 8. jan. 2016 - kl. 08:51 Politimand og dørmand afslører detaljer om rædselsnatten i Köln

Det beskrives yderligere, hvordan der samme dato er 19 mistænkte. Alle med ikketysk baggrund. Her er ti asylansøgere, mens 9 er illegale.

Længere inde i rapporten beskrives det, at der nytårsnat omkring kl. 00.30 opholdt sig 30 til 50 personer i forrummet til politivagten i Stolkgasse, der lægger tæt på banegården.

Det gik meget voldsomt til nytårsaften  på banegårdspladsen i Köln. (Foto: Markus Boehm) 112 - 8. jan. 2016 - kl. 17:13 Nytårsballade i Köln: To anholdt med klam seddel

'De skulle anmelde kriminelle handlinger. Blandt andet seksuelle krænkelser', lyder det i rapporten.

Blandt anmelderne var et antal kvinder, hvoraf flere var meget opbragte og græd. De klagede over, at politiet, der var tilstede på banegården og forpladsen ikke havde hjulpet dem.

Den ledende betjent på politivagten besluttede, at kvinder, der skulle anmelde seksuelle krænkelser, kun skulle afhøres af kvindelige betjente.

På grund af de mange anmeldelser opstod der kø. Og flere af anmelderne ville ikke vente og gik derfor igen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere