Ny rockerklub åbner i Danmark - politi lægger jernring

Politiet indfører visitationszone i Haslev, fordi rockerklubben Gremium MC holder åbningsfest i Danmark

Der er ikke meget spas over den tyske rockerklubs hus i Haslev forud for åbningsfesten lørdag, men en kværn er dog sat ud i det parcelhus-lignende etablissement. (Foto: Per Rasmussen)
Der er ikke meget spas over den tyske rockerklubs hus i Haslev forud for åbningsfesten lørdag, men en kværn er dog sat ud i det parcelhus-lignende etablissement. (Foto: Per Rasmussen)

Rockerne fra klubben Gremium MC åbner sin første afdeling i Danmark lørdag, hvor op mod 200 gæster forventes til fest i Haslev på Sydsjælland.

Sådan lyder efterretningerne ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der indfører visitationszone i området omkring Finlandsgade i 24 timer fra klokken 12 lørdag.

- Vi har tidligere set Gremium-veste i Køge og Haslev, men dagen i morgen vil vise, om åbningsfesten er til Gremiums første afdeling i Danmark, siger politiinspektør Kim Kliver til Ekstra Bladet.

Den tyske rockerklub Gremum MC har fået en støtteklub i Danmark. (Foto: Carmen Jaspersen/dpa) 112 Udenlandske rockere breder sig konfliktfrit i Danmark

Gremium MC er dannet i Tyskland for mere end 40 år siden. I hjemlandet har rockergruppen over 70 afdelinger, men de senere år har klubben bredt sig til flere andre lande. Blandt andet Norge, hvor Gremium har fire afdelinger.

- Vi antager, at der kommer et par hundrede personer, hvor flere er fra Tyskland og Norge, siger politiinspektøren.

Krimi Europol advarer: Rockerne myldrer frem

Rockergruppen Bandidos har flere afdelinger i det sydsjællandske, og politiet holder i forbindelse med festen øje med den 'spændte situation i Haslev', da der er øget risiko for folk med våben.

- Det er for tidligt at vurdere, om der kommer en eventuel konflikt mellem Bandidos og Gremium. Vi har ikke set anledning til egentlige udfald mod hinanden, men nu bliver Gremium også meget mere synlige, så vi er selvfølgelig særligt opmærksomme, fortæller Kim Kliver.

Satudarah er en fa to 'nye' klubber, der har åbnet afdeling i Danmark. Klubben står i øvrigt til at åbne endnu en afdeling. (Foto: Tariq Khan) 112 Rygmærker rykker til Danmark

- For den almindelige borger er der dog ingen grund til at være ængstelig, politiet har styr tingene, og vil naturligvis være synligt tilstede i byen, fortsætter Kliver.

Politiet kan med en visitationszone undersøge folk i et område, selvom der ikke er en decideret mistanke. Det er dog ikke kun rockernes lommer, som politiet undersøger.

- Vi indfører visitationszone og laver en velkomstkomite, hvor politiet får styr på gæsternes identitet og eventuel gæld til det offentlige, siger Kim Kliver.

Den tyske rockerklub Gremum MC har fået en støtteklub i Danmark. (Foto: Carmen Jaspersen/dpa) Krimi Rocker-invasion i Danmark

1 af 3 Der er p-forbud foran de forholdsvis ydmyge lokaler, hvor en tysk rockerklub skal holde fest lørdag. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 3 Den tyske rockerklub Gremium MC har fået en støtteklub i Danmark. (Foto: Carmen Jaspersen/dpa)
3 af 3 Der er ikke meget spas over den tyske rockerklubs hus i Haslev forud for åbningsfesten lørdag, men en kværn er dog sat ud i det parcelhus-lignende etablissement. (Foto: Per Rasmussen)