Ny sigtet i Britta-sagen: Kæmper for navneforbud

Endnu en mand er sigtet i den store svindelsag fra Socialstyrelsen, hvor Britta Nielsen er mistænkt for at svindle for mindst 111 mio. kr

Hør alt om Britta-sagen i videoen.

Bagmandspolitiet har sigtet endnu en person i svindelsagen fra Socialstyrelsen på mindst 111 millioner kroner.

Det oplyser den sigtedes advokat, Andro Vrlic, som onsdag vil kæmpe for et navneforbud i sagen, hvor den 64-årige Britta Nielsen og hendes tre børn også er sigtet.

- Jeg repræsenterer den pågældende, som er sigtet i Britta-sagen, og han nægter sig skyldig, siger advokat Andro Vrlic.

Advokaten vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad den nye mistænkte i svindelsagen konkret er sigtet for.

- Vi afventer en nærmere præcisering af sigtelsen, fortæller advokaten.

64-årige Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner gennem sit arbejde som betroet medarbejder i Socialstyrelsen.

I alt nåede Britta Nielsen ifølge sigtelserne at foretage mindst 272 ulovlige transaktioner i årene fra 2002 og frem til 2018. Hun havde blandt andet adgang til styrelsens mest vitale systemer hjemmefra.

Britta Nielsen sidder i øjeblikket varetægtsfængslet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der straffes med op til otte års fængsel.

Hendes tre børn, Samina, Jamilla og Jimmy Hayat, er sigtet for groft hæleri, der kan give op til seks års fængsel.

Det er ikke muligt at komme nærmere ind på den nye sigtedes identitet og relation til de andre sigtede i sagen på grund af retsmødet om navneforbud i Københavns Byret onsdag.

Det fremgår af retslisten, at det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kalder bagmandspolitiet - som er anklagemyndighed i sagen mod den nye sigtede. Her holder man dog kortene tæt til kroppen.

- Vi har ingen oplysninger på nuværende tidspunkt af hensyn til efterforskningen, siger Mikkel Thastum, kommunikationschef i bagmandspolitiet.