Nye anklager i terror-sagen: Tiltalt havde tre mobiler på tre måneder

Tre af de fire terror-tiltalte havde adgang til ulovlige mobiltelefoner under deres varetægtsfængsling i sagen

Omar el-Hussein i tre forskellige situationer - de to første under terrorangrebene i København 14.-15. februar sidste år.
Omar el-Hussein i tre forskellige situationer - de to første under terrorangrebene i København 14.-15. februar sidste år.

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Fire unge mænd sidder i dag tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein under terrorangrebene 14. og 15. februar sidste år, og anklager Bo Bjerregaard har netop læst syv nye forhold op i anklageskriftet imod de unge mænd, der udover den eksisterende tiltale om bistand til Omar El-Hussein, nu også omhandler besiddelse ulovlige mobiltelefoner.

- Politiet er fortsat i gang med at undersøge, om der har været kontakt mellem de tiltale over de ulovlige mobiltelefoner i den periode, hvor de tiltalte har været fængslet, oplyste anklager Bo Bjerregaard til retten.

Af de nye forhold fremgår det, at tre af de fire tiltalte har haft mobiltelefoner under fængslingen.

Særligt den 31-årige tiltalte Mahmoud Rabea har ifølge politiet været i besiddelse af flere mobiltelefoner.

Først 24. november i arresthuset i Ringsted, hvor fængselspersonalet fandt en mobil med tilhørende simkort og oplader i den 31-åriges celle.

Hash og trusler
Halvanden måned senere, 12. januar, fandt man igen en mobiltelefon hos Mahmoud Rabea. Under fængselspersonalets gennemgang af cellen fandt man også 1,3 g hash til eget forbrug.

Mobiltelefonerne blev taget fra den terrortiltalte, men allerede en måned efter kunne man igen konstatere, at den 31-årige var i uretmæssig telefonisk kontakt med omverden. Den 31-årige er derfor også tiltalt for at have været i besiddelse af en mobiltelefon i perioden 28. januar til 12. februar. 

En af de tiltale, den 23-årige Ibrahim Abbas,  er desuden tiltalt for trusler om vold under sin fængsling i Vridsløselille Statsfænsgel.

Her skulle den 23-årige have råbt noget i stil med: 'Jeg forventer livstid, hvorfor et liv fra eller til ikke vil ændre noget'.

Han skulle også have truet med at stikke en kniv i personalet og efterfølgende sætte ild til fængslet. 'Hvis jeg ikke rammer jer, vil jeg gå efter personalet på afdelingen eller sætte ild til fængslet', står der i anklageskrifter imod den 23-årige, som også har haft adgang til en mobiltelefon.

Også sagens yngste tiltalte, den 20-årige Liban Elmi, er tiltalt for at have været i besiddelse af en telefon i cellen.

De fire tiltalte har under deres fængsling højest sandsynligt været i besiddelse af flere telefoner, end dem de nu er tiltalt for.

Man har fra anklagemyndighedens side af ikke ønsket at rejse tiltale for de telefoner, som politiet har aflyttet, mens de tiltalte har siddet fængselt.

Hvor mange telefoner det yderligere drejer sig om, forventes at komme frem i løbet af sagens 30 retsdage.

Læs om de fire tiltalte i terror-sagen herunder

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere