Nye detaljer om Anneli-anholdte: Tidligere anklaget for sexforbrydelse

Liget af den 17-årige Anneli blev mandag fundet af det tyske politi. Nu vælter detaljerne om de formodede gerningsmænd frem

Politiet vurderer, at Anneli blev dræbt fredag (Politifoto)
Politiet vurderer, at Anneli blev dræbt fredag (Politifoto)

Liget af den kun 17-årige rigmandsdatter Anneli, blev mandag aften fundet af det tyske politi nær storbyen Dresden.

Fundet af den dræbte 17-årige pige var kulminationen på en større menneskejagt hvor mere end 1200 betjente, siden torsdag har led efter pigen nær hendes hjem i Meissen .

Teenageren forlod forældrenes hus klokken 17.30 for på sin cykel at lufte familiens hund. Men turen gik langt fra som forventet, da pigen kort efter blev kontaktet af to mænd, der kidnappede hende.

Se også: Far kunne høre Anneli skrige i telefonen efter kidnapning

Det tyske politi afslørede i går på et pressemøde, at kidnapperne kort efter ringede til pigens far, der kunne høre datteren skrige i baggrunden i telefonen, da de fortalte ham, at de havde kidnappet hans datter.

Det var sidste gang, de hørte deres datter i live.

Tidligere anklaget for sexmisbrug
I forbindelse med den opsigtsvækkende sag, har tysk politi anholdt to personer.

Der er ifølge Bild.de tale om en 61-årig forhandler af ædelmetaler og en 39-årig arbejdsløs kok.

Avisen har gransket i de to anholdtes fortid ved blandt andet at interviewe venner, bekendte og familie samt undersøge deres Facebook-profiler.

De to drabssigtede var angiveligt i store økonomiske problemer og det skulle være motivet for at kidnappe 17-årige Anneli, som de to mænd ville bruge til at presse mere end 1 million euro ud af den.

Se også: Annelis formodede morder lukkede selv politiet ind

Den 39-årige kok har tidligere været i politiets søgelys i forbindelse med en sexforbrydelse, han dog aldrig blev dømt for. Det var angiveligt DNA fra denne sag, der afslørede hans indblanden i Annelis forsvinden, da det matchede DNA fundet på Annelis cykel.

Den arbejdsløse kok er gift og har to sønner.

Anneli blev fundet på den nu drabssigtedes svigermors gård, som han var ved at sælge på vegne af svigermoderen.

Professionel løgner
Avisen har også været i kontakt med flere bekendte til den 61-årige ædelmetal-forhandler.

- Han var professionel løgner. En ægteskabssvindler og levemand, siger den 61-åriges ekskone om den nu drabssigtede.

Han blev skilt fra sin første kone i 2003 og hun beskriver ham som en person, der altid forsøgte at udnytte menneskene omkring sig til at få penge ud af dem.

Se også: Krævede millioner i løsesum: Nu er Anneli fundet dræbt

Den 61-årige fandt hurtigt en ny kone.

- Hendes familie havde mange penge og det udnyttede han, siger en tidligere bekendt om hans karakter.

Afslørede liget
Efter politiet mandag morgen anholdte de to gerningsmænd, og eftermiddagen gav de drabssigtede detaljer om liget, hvorefter politiet kunne finde liget af pigen. Klokken 22.20 mandag aften kunne politiet med sikkerhed fastslå, at den dræbte pige var identisk med Anneli.

Ifølge politiet er der intet, der tyder på, at Anneli har været udsat for seksuelt misbrug. En obduktion skal senere fastslå den præcise dødsårsag og dødstidspunktet, men politiet vurderer foreløbig, at hun har været død siden fredag.

Politiet fortæller i samme anledning, at mændene ikke var maskerede, da de bortførte pigen, og de ville derfor være nemme for hende at genkende og udpege. Ifølge politiet kan det være en grund til, at de endte med at dræbe hende.

- Hun havde set kidnapperne uden maske på, så de var nemme at genkende, og måske endte de derfor med at slå hende ihjel, lød det på tirsdagens pressemøde.