Nye fængslinger af rumænere for tricktyverier og voldtægt

Politiet hentede en 26-årig rumæner i fængslet, hvor han afsonede en tyveridom, fordi han er eftersøgt fra Frankrig for voldtægt

Danmarks Højesteret har sat en stopper for udlevering af kriminelle til Rumænien, fordi fængslerne er overfyldte som denne celle, hvor Ekstra Bladet var på besøg. 15 senge var klemt ind på maks 32 m2. Foto: Per Rasmussen
Danmarks Højesteret har sat en stopper for udlevering af kriminelle til Rumænien, fordi fængslerne er overfyldte som denne celle, hvor Ekstra Bladet var på besøg. 15 senge var klemt ind på maks 32 m2. Foto: Per Rasmussen

Et rumænsk par, han 26, hun 28, blev i dag varetægtsfængslet for to tricktyverier begået på Københavns Hovedbanegård og Strøget.

Her fik to kvinder afluret deres pin-koder, hvorefter deres dankort blev stjålet, og der blev hævet kontanter.

Den kvindelige rumæner nægtede alt, mens manden erkendte tricktyveriet på Strøget. Begge blev fængslet i 13 dage.

Siden 21. juni er mindst 18 rumænere blevet varetægtsfængslet i København og Roskilde for forskellige former for kriminalitet, flest tyverier.

Se også: Stjålne mobiler, parfumer, cykler og penge: Nu er 15 rumænere fængslet

Det var fotos fra video-overvågningen af kontantautomaterne hos Danske Bank, Vesterbrogade 10 i København, og Nordea på Frederiksborggade 14, der førte til varetægtsfængslingen af det rumænske par.

På billederne fra Danske Bank sås den 26-årige rumæner, mens kvinden var utydelig. Men på billederne fra Nordea optrådte de begge, mens der blev hævet 8000 kr. på det stjålne dankort.

I denne celle er der klemt 15 senge ind på maks 32 m2. I andre celler sover de indsatte endnu flere sammen. Foto: Per Rasmussen Krimi Ekstra Bladet bag tremmerne i omstridt fængsel: Her må Danmark ikke sende fanger til

Den 26-årige forklarede, at han havde stjålet en pung fra en kvinde og i hendes pung lå dankortet med pinkoden skrevet op. Politiet mener dog, at pinkoden blev afluret af parret på professionel vis og efter aftale. Det skete på Vimmelskaftet 20 den 3. juli klokken 14, hvorefter parret hævede de 8000 kr. på kortet hos Nordea.

Se også: Udvist østkriminel: Jeg vil så gerne tilbage

Det første forhold skete allerede den 5. maj, hvor en kvinde kl. 18 fik afluret pin-koden på Hovedbanegården. Så blev dankortet stjålet og i timernes derefter blev der hævet 1400 kr. på kortet med rette pin-kode.

Det ligner ikke noget, der bare ligger to et halv times flyvetur fra Danmark, men her i Bukarests værste ghetto føler folk, at de lever som rotter. Verden Europas rotterede: Ghettoen, hvor ingen vil bo

Københavns politi har netop gjort endnu en fangst af en rumæner, der sigtes for deltagelse i en gruppe-voldtægt i Lille i Frankrig for cirka fem år siden.

Den 26-årige rumæner blev anholdt for et tyveri i København, fik en kortere fængselsdom og skulle være udvist til Rumænien i dag.

Men i mellemtiden var hans dna-profil sendt rundt til de europæiske politistyrker, og i Frankrig var der pludseligt et hit.

Se også: På besøg hos roma-familie i Rumænien: Vi er ikke alle tiggere og tyve

Rumænerens dna kunne forbindes til gruppevoldtægten, hvor den anden gerningsmand er identificeret.

Københavns dommervagt varetægtsfængslede den 26-årige i går for 17 dage.

Se også: Sælger hjemløseblad: Fik gartneri for danske penge

- Vi hentede ham i fængslet dagen før han skulle sendes hjem til Rumænien og fik ham fængslet med henblik på, at han nu skal udleveres til Frankrig, siger politikommissær Hans Erik Raben.

Samfund - 30. jun. 2017 - kl. 15:20 Herfra valfarter romaer til Danmark

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere