Nye rockere: - Vi er ikke med i nogen krig

Nægter deltagelse i københavnsk bandekonflikt

I forbindelse med den verserende konflikt blev en 29-årig mand ramt skud på Valhøjvej i Valby. Det kort før midnat 16. august.
(Foto: Mathias Øgendahl)
I forbindelse med den verserende konflikt blev en 29-årig mand ramt skud på Valhøjvej i Valby. Det kort før midnat 16. august. (Foto: Mathias Øgendahl)

Gennem den seneste måneds tid er en bandekonflikt atter vokset frem i København.

Skud, overfald, knivstikkerier og biljagter har i følge politiet været en del af billedet, når de stridende parter er stødt på hinanden.

Se også: Bande i krig med nye rockere

Kilder i bandemiljøet siger til Ekstra Bladet, er der her er tale om dels medlemmer fra grupperingen Brothas og så folk fra den nye klub, Gremium, der i fjor fik afdeling i Danmark.

I forbindelse med konflikten har Ekstra Bladet tidligere - uden held - forsøgt at få en kommentar fra Gremium.

Men nu er klubben så vendt tilbage:

- Vi er ikke med i nogen krig eller konflikt. Der er tale om nogen andre, siger en en talsmand for klubben.

I konfliktens forløb er blandt andet en 29-årig mand blevet såret af skud. Det skete kort før midnat, 16. august.

Mens han sad i sin bil på Valhøjvej i Valby, blev der affyret skud, og manden blev ramt i benet og låret. Efterfølgende blev han af venner eller bekendte bragt til Traumecenteret.

I følge vores oplysninger er den 29-årige central figur i jeres klub?

- Hvem der er med og ikke er med, holder vi internt. Det I skriver må stå for jeres egen regning, svarer Gremium-talsmanden.

Se også: Politiet løfter sløret for stor aktion i Mjølnerparken

Politiet har ikke i detaljer ønsket at kommentere konflikten, men tidligere har Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, sagt følgende:

- Der har været nogle biljagter, knivstikkerier og en skudepisode i Valby i søndags, som kan have relation til den her konflikt, derfor er vi meget opmærksomme lige nu.

1 af 2 Gremium-klubben har rødder i Tyskland, hvor den er blandt de største. Herhjemme har klubben indtil videre ikke gjort meget væsen af sig.
2 af 2 I forbindelse med den verserende konflikt blev en 29-årig mand ramt skud på Valhøjvej i Valby. Det kort før midnat 16. august. (Foto: Mathias Øgendahl)