Nye sigtelser mod efterlyst dansk IS-kriger

En 27-årig mand er i dag blevet sigtet in absentia I Københavns Byret for at have hjulpet og støttet Islamisk stat

Den 27-årige mand, som nu er fængslet in absentia, er blandt andet sigtet for at have poseret med afhuggede hoveder på billeder bragt på sociale medier. (Foto: Privatfoto)
Den 27-årige mand, som nu er fængslet in absentia, er blandt andet sigtet for at have poseret med afhuggede hoveder på billeder bragt på sociale medier. (Foto: Privatfoto)

Københavns Politi har fredag valgt at sigte en 27-årig mand fra Københavns-området for at have fremmet og forsøgt at fremme Islamisk Stats (IS) virksomhed ved at kæmpe for IS i Syrien.

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af politiet.

Manden er også sigtet for at have medvirket til at planlægge indrejse med støtte, hjælp og anvisninger for mindst én anden kriger med henblik på, at vedkommende skulle kæmpe for den voldelige organisation.

Efter anmodning fra Københavns Politi har en dommer i Københavns Byret fredag fængslet manden in absentia, oplyser politiet.

Den 27-årige mand er tidligere – den 18. december 2014 af Københavns Byret – blevet varetægtsfængslet in absentia for offentligt via Facebook at have billiget terrorhandlinger begået af Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Se også: Politiet kræver dansk IS-kriger fængslet

Den 27-årige mand har været internationalt efterlyst siden december 2014.

- Siden fængslingen i december 2014 har Københavns Politi i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste (PET) styrket efterforskningen mod den pågældende. Vi har nu rettens ord for, at der som minimum foreligger en begrundet mistanke om, at den pågældende har kæmpet for Islamisk Stat (IS) i 2014 og frem til minimum marts 2015, udtaler chefanklager fra Københavns Politi Karin Degnboel Thostrupi og fortsætter:

- Den 27-årige har efter Københavns Politi og PET's opfattelse også i mindst et tilfælde fungeret som facilitator og hjulpet med planlægning og støtte ved en persons rejse fra Danmark via Tyrkiet til Syrien med henblik på at denne skulle kæmpe for Islamisk Stat (IS).