Nye spor: Flugtfangerne fra Alcatraz kan være i live

Familien til to af flugtfangerne står nu frem med nye beviser

Clarence Anglin. Øverst er hans forbryderfoto, mens det amerikanske justitsministerium i 2012 frigav billeder (nederst), der viser, hvordan flugtfangerne ser ud i dag. Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice
Clarence Anglin. Øverst er hans forbryderfoto, mens det amerikanske justitsministerium i 2012 frigav billeder (nederst), der viser, hvordan flugtfangerne ser ud i dag. Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice

Knogler, julekort og et billede kan bevise, at en af historiens mest spektakulære, amerikanske fængselsflugter rent faktisk lykkedes. 

Siden 1962 har de amerikanske myndigheder regnet med, at de tre verdenskendte flugtfanger Frank Morris og brødrene John Anglin og Clarence Anglin fra Alcatraz-fængslet mistede livet i vandet på vej mod friheden. Nu står familien til brødrene frem med nye beviser på, at de rent faktisk overlevede. Det sker i et program på History Channel mandag, skriver New York Post.

Længe har det sagnomspundne ø-fængsel Alcatraz pralet med, at ingen nogensinde har haft held med at flygte fra fængslet. 36 fanger har forsøgt, 23 blev fanget, seks blev skudt under flugten og resten er formodet druknet i det farefulde vand, der omgiver øen.

Julekortet
Ifølge Anglin-brødrenes nevøer David og Ken Widner var Clarence og John i live op gennem 1970'erne og kan meget vel også være i live den dag i dag. Nevøerne har siddet på beviserne længe og har indtil nu ikke haft lyst til at offentliggøre dem, fordi familien siden flugten følte sig 'chikaneret' af FBI og stødt af fængslets arrogance.

– De (Alcatraz, red) var ikke villige til at sige 'måske klarede de den'. Det gav mig mod til at bevise, at de tager fejl, siger David Widner.

Tre år efter flugten modtog Clarence og John Anglins mor, Marie Anglin Widner, et julekort fra brødrene. Kortet var signeret af hendes to sønner, men var uden porto og frimærker.

Julekortet bringes i programmet til den tidligere efterforskningsleder og nu pensionerede Art Roderick, som får bekræftet, at håndskriften matcher brødrene Anglins, men at det er umuligt at datere kortet.

 

Billeder og knogler
Men julehilsnen er langt fra David og Ken Widners eneste trumfkort. Et billede, der angiveligt forestiller de to brødre fra 1970, bliver også afsløret i programmet.

– Når du arbejder på denne type sager, er der en bestemt følelse, når tingene begynder at falde på plads. Og jeg får den følelse nu, fortæller Art Roderick.

I programmet graver man også liget af den tredje bror Alfred Anglin op for at se, om hans DNA matcher et lig, der i 1963 skyllede i land ved det nordlige San Francisco. Liget viser sig ikke at være et match med John og Clarence, og det styrker Dan og Ken Widners tro på, at de klarede flugten. Knoglerne kan dog stadig tilhøre Frank Morris.

Flere beviser på vej
Ken Widner skriver i øjeblikket på en bog, der vil afsløre flere beviser, men ellers håber nevøerne, at programmet kan omskrive Alcatraz' historie og pille arrogancen af.

Art Roderick taler i øjeblikket med myndighederne om at starte en efterforskning i Brasilien, hvor man formoder at brødrene flygtede til. Brødrene vil være over 80 år gamle nu, hvis de er i live.

Fra venstre: Frank Lee Morris, Clarence Anglin og John Anglin. Billederne er fra en udstilling på Alcatraz om flugten i 1962. Foto: AP/Eric Risberg
Fra venstre: Frank Lee Morris, Clarence Anglin og John Anglin. Billederne er fra en udstilling på Alcatraz om flugten i 1962. Foto: AP/Eric Risberg
 

1 af 4 John Anglin. Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice
2 af 4 
3 af 4 Frank Lee Morris. Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice
4 af 4 Clarence Anglin. Øverst er hans forbryderfoto, mens det amerikanske justitsministerium i 2012 frigav billeder (nederst), der viser, hvordan flugtfangerne ser ud i dag. Foto: REUTERS/U.S. Department of Justice