Nye teorier i norsk kidnapnings-sag

Politiet arbejder ifølge norsk medie med en bred vifte af teorier i efterforskningen i sagen om Anne-Elisabeth Hagens forsvinden

Anne-Elisabeth Hagen har ikke givet livstegn fra sig i 15 uger. Foto: Ritzau Scanpix
Anne-Elisabeth Hagen har ikke givet livstegn fra sig i 15 uger. Foto: Ritzau Scanpix

I skrivende stund er det 15 uger siden, at der sidst var livstegn fra norske Anne-Elisabeth Hagen.

Og nu begynder det norske efterforskningshold at spekulere i, at det muligvis slet ikke er løsesum, kidnapperne er ude af efter.

Det skriver VG.

Ifølge politiet burde kidnapperne på nuværende tidspunkt have efterspurgt penge for at udlevere Anne-Elisabeth Hagen. Men det er ikke tilfældet, hvorfor der nu arbejdes med flere teorier.

En af politiets teorier er, at gerningsmændene forsøger at misbruge politiets ressourcer og aflede opmærksomheden fra en anden endnu ukendt forbrydelse.

VG beretter videre, at man internt i politiet undrer sig gevaldigt over, at man ikke har fået noget livstegn, da det er den 'normale' procedure.

Forløb: Anne-Elisabeth Hagens kidnapning

Der har været ny kontakt mellem den kidnappede nordmand Anne-Elisabeth Hagens familie og de formodede gerningsmænd.

Det oplyser politiet ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Der er pressemøde i sagen mandag klokken 17.30. Her vil politiet komme med yderligere information om kidnapningssagen.

I invitationen til pressemødet skriver politiet, at det vil redegøre for "ny kontakt med modparten".

Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden 31. oktober sidste år.

Norsk politi efterforskede sagen i 70 dage, inden det i begyndelsen af januar gik offentligt ud med informationer om sagen.

Der har været kontakt til de formodede gerningsmænd tre gange siden Anne-Elisabeth Hagens forsvinden. Det skriver den norske avis VG.

Senest den 16. januar i år, én uge efter at sagen blev offentligt kendt.

Dengang udtalte familiens advokat Svein Holden, at man opfattede kontakten som et tydeligt tegn på, at den 68-årige kvinde er i live.

Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt fra sit hjem i Lørenskog øst for Oslo, er gift med milliardæren Tom Hagen. Han er en af Norges rigeste personer.

Ifølge politiet er der fremsat alvorlige trusler og krav om løsepenge i form af kryptovalutaen monero.

Politiet oplyste i begyndelsen af februar, at teorien om at Anne-Elisabeth Hagen er blevet bortført, er blevet styrket.

Politiet har fået over 1400 tips, siden det fortalte om sagen.

Den seneste måned har politiet udført 3D-skanninger af ægteparret Tom og Anne-Elisabeth Hagens ejendom for at lede efter spor.

Politiet har også undersøgt en sø nær ejendommen ved hjælp af dykkere.

kilde: Ritzau

Det norske medie har talt med Tommy Brøske fra politidistrikt øst i Norge, der ikke vil uddybe, hvilke andre teorier politiet arbejder med.

- Det er et spørgsmål, der går direkte ind i efterforskningen. Jeg kan ikke kommentere det. Jeg kan hverken be- eller afkræfte noget af det.

- Hvis man kidnapper et menneske og fremsætter krav om løsesum, så er det naturligt at tænke, at man vil have kravet indfriet. Jeg vil ikke sige, hvad jeg tænker, men politiet konstaterer, at der ikke er kommet livstegn, selv om modparten har bedt om det flere gange. Vi forsøger at finde ud af det og komme videre: Hvorfor er det sådan?, siger han.

Dette billede af milliardærfruen er et af de sidste, der er taget, før hun forsvandt. Foto: Ritzau Scanpix
Dette billede af milliardærfruen er et af de sidste, der er taget, før hun forsvandt. Foto: Ritzau Scanpix

Nogle af de teorier, der også bliver arbejdet med ifølge VG, er, at hun kan være blevet dræbt, været ude for en ulykke eller have valgt at forsvinde frivilligt.

Det meste af kommunikationen mellem politiet og gerningsmændene, som man formoder har kvinden, har været udpræget envejskommunikation, siden hun forsvandt fra hjemmet i Lørenskog øst for Oslo.

Anne-Elisabeth Hagen er gift med Tom Hagen, der anses for at være en af Norges rigeste mænd. Sammen har de tre børn og flere børnebørn.

Tom Hagen byggede sin formue op gennem ejendomsudvikling og køb og salg af strøm. Foto: Ritzau Scanpix
Tom Hagen byggede sin formue op gennem ejendomsudvikling og køb og salg af strøm. Foto: Ritzau Scanpix

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen fotograferet et stykke tid før hun sidste år blev bortført fra et badeværelse i sin og energi-milliardæren Tom Hagens ejendom øst for Oslo. Foto: Privatfoto 112 Ekspert om kidnapperne: - De føler sig sikre

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har været forsvundet siden oktober. Foto: NTB Scanpix Samfund Milliardærfrue kidnappet: Politi med ny kontakt

Anne-Elisabeth Hagen er gift med en af Norges rigeste mænd. Foto: Ritzau Scanpix. 112 Milliardærfrue kidnappet: Norsk politi gør fund i sø

Kidnappede Anne-Elisabeth Hagen. Privatfoto 112 Vidne så mystiske mænd med fiskestænger og telelinse før kidnapning