Nyfødt baby fundet i skraldespand med toiletpapir i munden

Hospitalets rengøringspersonale fandt en lille dreng, da skraldespanden skulle tømmes. Nu er moren for retten

En lille dreng, som blev fundet i en skraldespand på et britisk hospital, kom sig heldigvis hurtigt over sin meget hårde ankomst til livet. Modelfoto: Colourbox
En lille dreng, som blev fundet i en skraldespand på et britisk hospital, kom sig heldigvis hurtigt over sin meget hårde ankomst til livet. Modelfoto: Colourbox

En 27-årig kvinde er for tiden i retten i britiske Liverpool, hvor hun er anklaget for at have efterladt sin nyfødte søn på et toilet, med munden fuld af papir.

Det skete 5. juli sidste år, da kvinden, Orsolya-Anamaria Balogh, henvendte sig på skadestuen på Royal Albert Edward Infirmary i Wigan, og klagede over smerter i maven. Hun forsikrede sygeplejerskerne om, at der slet ikke var nogen risiko for, at hun var gravid, skriver Metro.

Ifølge hospitalets personale tilbragte kvinden herefter noget tid på et toilet, men da en sygeplejerske blev klar til at kalde hende ind, var hun forsvundet.

Omkring tyve minutter senere kom en rengøringsmedarbejder ind på toilettet for at tømme skraldespanden, men den virkede usædvanligt tung og sagde klynkende lyde. Derfor tilkaldte hun hjælp, og sammen med hospitalets personale og en vagt blev posen åbnet og afslørede en lille, nyfødt dreng. Barnet lå i fosterstilling, havde fået klippet navlestrengen, og havde fået stoppet papir ind imunden.

Læger og sygeplejersker skyndte sig at give den lille baby ilt, og inden længe havde han det godt igen.

Tog en taxa hjem
Det viste sig, at Orsolya-Anamaria Balogh havde forladt hospitalet kort før, at hendes søn blev fundet i toilettets skraldespand. Her var hun mødtes med sin kæreste, og de havde sammen taget en taxa hjem.

Da politiet opsøgte dem der, nægtede kvinden at have født, men det kunne en undersøgelse foretaget af en jordemoder hurtigt modbevise.

Hun har siden bekræftet at have født den lille dreng på hospitalets toilet, men har fortalt i retten, at hun troede, han var død, da han kom ud. Hun fortæller desuden, at hun ikke havde vidst, at hun var gravid. Men politiet har i efterforskningen dokumenteret, at hun flere gange har søgt på graviditet og hjemmefødsler på internettet.

Orsolya-Anamaria Balogh, der har rumænske rødder, har været varetægtsfængslet siden den 6. juli 2016. En psykiater har vurderet, at hun har været uligevægtig efter fødslen. Hendes dom ventes at falde 16. januar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere