Nyt håb for drabsdømt sygeplejerske: Kendt ekspert kan så tvivl om beviser

Forsvarer indkalder kendt overlæge, der lige nu gennemgår politiets beviser i sagen om tredobbelt drab på Nykøbing Falster sygehus

Nyt håb for den livstidsdømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen. Hendes forsvarer mener, der er huller i bevisførelsen. Privatfoto.
Nyt håb for den livstidsdømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen. Hendes forsvarer mener, der er huller i bevisførelsen. Privatfoto.

Den kendte forsvarer Michael Juul Eriksen vil lægge nye beviser frem i retten, når ankesagen mod den 32-årige sygeplejerske Christina Aistrup Hansen starter tirsdag ved Østre Landsret.

Hun blev 24. juni sidste år idømt livsvarigt fængsel for drab på tre patienter og drabsforsøg på en fjerde patient på Nykøbing Falster sygehus. Hun nægter sig skyldig, og har skiftet forsvarer til Michael Juul Eriksen inden ankesagen.

Advokaten vil nu forsøge at så tvivl om anklagemyndighedens beviser, især omkring de overdoser af morfin, som byretten mente, at Christina Aistrup Hansen havde forgiftet patienterne med.

- Det er rart, at få en afklaring af, at hun har gjort det, siger Arne Herskovs barnebarn. Foto: Per Rasmussen 112 - 24. jun. 2016 - kl. 13:58 Simons farfar dræbt af sygeplejersken: En retfærdig dom

Michael Juul Eriksen har hyret den kendte overlæge og psykiater Henrik Rindom til at gennemgå hele det tekniske bevismateriale, og vil indkalde overlægen som ekspert-vidne, der blandt andet skal belyse virkningen af morfin-doserne.

Christina Hansen er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 2. maj. 2016 - kl. 13:36 Speciallæge: Tror ikke morfindosis var dødelig

I byretten var der, blandt andre, en vidneforklaring fra en anæstesilæge, der var bagvagt den pågældende nattevagt, der førte til Christina Aistrup Hansens anholdelse. Han forklarede, at mængden af morfin i afdøde Viggo Holm Petersen undrede ham.

- Når vi snakker om dødelighed, tror jeg ikke, vi kan komme så langt med den dosis, forklarede anæstesilægen.

Hør interviewet med speciallæge Andrei Pukinski her.

Landsretten gav forsvarer medhold
Anklagemyndigheden protesterede mod, at forsvareren fik lov til at hyre Henrik Rindom som sagkyndig ekspert, men det accepterede Østre Landsret med en kendelse. Herefter måtte anklagemyndigheden udleveres bevismaterialet til Henrik Rindom.

- Han er lige nu ved at gennemgå materialet, og jeg har til hensigt at indkalde ham som ekspertvidne. Hvis anklagemyndigheden også vil protestere mod det, så må vi tage slagsmålet i retten til den tid, siger Michael Juul Eriksen til Ekstra Bladet.

- Det slog mig, da jeg læste byrettens dom første gang, at der var uenigheder blandt eksperterne. Jeg mener, at der er nogle punkter i sagen, som byretten ikke har forholdt sig til ved bevisbedømmelsen, siger Michael Juul Eriksen.

Advokaten mener, at blandt andre Henrik Rindom kan tilføre retssagen nye oplysninger, der kan have 'betydning for landsrettens bevisbedømmelse'.

På almindelig dansk: De nye oplysninger kan måske så tvivl om sygeplejerskens skyld, så hun bliver frifundet i Østre Landsret.

Henrik Rindom skal formentlig først afhøres som vidne 'om et par måneder'.

40 dage i landsretten
Østre Landsret har afsat cirka 40 retsdage til sagen, en del mere end de 25 i retten i Nykøbing Falster, hvor et enigt nævningeting fandt Christina Aistrup Hansen skyldig.

Michael Juul Eriksen overvejer at indkalde endnu et sagkyndigt vidne i retten.

Christina Hansen er kendt skyldig i drab. 112 - 24. jun. 2016 - kl. 11:21 Sygeplejerske skyldig i drab: Nu er dommen faldet

Også anklagemyndigheden har indkaldt nye vidner under landsretssagen, men hvem det er holdes hemmeligt indtil videre.

Ankesagen starter tirsdag med senioranklager Karen Vistisens forelæggelse af sagen og tidsplanen for den omfattende retssag. Derefter skal Christina Aistrup Hansen afhøres tirsdag eftermiddag, onsdag og torsdag før der holdes pause i to uger.

Forsvarer Michael Juul Eriksen vil ikke forud for retssagen sige noget om, hvordan den dømte sygeplejerske har det i dag. Hun har siddet varetægtsfængslet i snart to år. Hun blev fængslet den 2. marts 2015, da politiet efterforskede de mystiske dødsfald på hendes afdelinger på Nykøbing Falster sygehus.

Dommen ventes til maj.

Forsvarer Jørgen Lange ankede dommen på stedet og vil bede om en hasteberammelse af ankesagen. Foto: Per Rasmussen 112 - 24. jun. 2016 - kl. 21:17 Sygeplejerskens forsvarer: Anklageren overdrev vildt

1 af 2 Overlæge Henrik Rindom gennemgår politiets beviser for sygeplejerskens forsvarer. Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 2 Nyt håb for den livstidsdømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen. Hendes forsvarer mener, der er huller i bevisførelsen. Privatfoto.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere