Nyt om voldsom eksplosionsbrand

En 20-årig mand er fængslet for brandstiftelse efter eksplosion i slikbutik i Thisted. Han nægter sig skyldig

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze

En 20-årig mand er i et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger sigtet for brandstiftelse.

Politiet mistænker manden for at stå bag en voldsom eksplosion, der natten til torsdag raserede slikbutikken "Thy Slik" i Thisted.

Manden kom selv lettere til skade i forbindelse med eksplosionen, og ifølge TV MidtVest er der tale om butikkens ejer.

- Dommeren fandt, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig efter straffelovens paragraf 181, siger senioranklager Søren Kløvborg.

Paragraf 181 er straffelovens "milde" paragraf om brandstiftelse, der bruges, når der ikke har været fare for menneskeliv.

Dommeren valgte dog at henvise til paragraffens stykke 3, oplyser Søren Kløvborg. Den bestemmelse siger, at straffen kan stige til 10 års fængsel, hvis der foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze
 

Politiet modtog torsdag kort efter midnat en anmeldelse om en kraftig brand i slikbutikken "Thy Slik", som ligger på Storegade 12 i Thisted.

Branden medførte voldsomme skader på bygningen og satte flere alarmer i nabobutikker i gang.

Alle butikkens vinduer blev blæst ud og en stor del af taget styrtede sammen. Butikkens inventar, blandt andet en kummefryser, lå spredt ud over gaden.

Klokken 04.00 blev den 20-årige anholdt. I grundlovsforhøret, der blev holdt for lukkede døre, nægtede han sig skyldig, og han kærede afgørelsen til Vestre Landsret.

Skærm

Hent flere
Hent flere