Nyt politimord i USA: Dræber ubevæbnet nøgen mand

To skud i brystet dræbte en nøgen mand, der luskede rundt i et forstadskvarter i Atlanta

Nøgne Anthony Hill blev dræbt i en forstad til Atlanta, Georgia, da en politibetjent skød ham to gange i brystet. (Foto: Screenshot fra WSBTV-video))
Nøgne Anthony Hill blev dræbt i en forstad til Atlanta, Georgia, da en politibetjent skød ham to gange i brystet. (Foto: Screenshot fra WSBTV-video))

Så er den gal igen.

Den seneste tid er den ene historie efter den anden om ubevæbnede politidræbte dukket op i USA.

Samfund - 12. feb. 2015 - kl. 13:15 Nyt politi-drab i USA: Her er de værste sager

Denne gang er det i en forstad til Atlanta, i sydstaten Georgia, at politet har skudt og dræbt en sort mand ved navn Anthony Hill, der ikke havde et våben på sig.

En politibetjent blev kaldt ud til et kvarter i forstaden Chamblee, hvor en nøgen mand luskede rundt og bankede på døre.

Da politibetjenten ankom, angreb den nøgne mand ham, hvorfor betjenten trak sit tjenestevåben og skød ham to gange i brystet.

- Betjenten bad ham om at stoppe, mens han gik baglæns, trak sit våben og affyrede to skud, fortæller Cedric Alexander, en talsmand for DeKalb County, ifølge CNN.

Uafhængig undersøgelse

USA har den seneste tid været ramt af mange sager, hvor ubevæbnede, sorte mænd er blevet skudt, og det har fået en del amerikanere på gaderne for at demonstrere mod unødvendig brug af politivold. Demonstrationer, som flere steder i landet har eskaleret til voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter.


Lige inden årsskiftet mistede den 36-årige Jerame Reid også livet efter en konfrontation med politiet - også selvom han tilsyneladende havde begge hænder i vejret.

I flere af disse sager har politiet selv foretaget undersøgelserne omkring de nærmere omstændigheder, og det har affødt massiv kritik.

Derfor gav myndighederne i Atlanta med det samme denne sag over til en uafhængig undersøgelsesinstans i Georgia.

- Hvad jeg har anmodet om, er et resultat af de politiskyderier, der i øjeblikket foregår rundt i hele landet, siger Cedric Alexander, der advarer mod at drage for hurtige konklusioner.

- Jeg synes i al fairness, vi skal vente og se, hvad konklusionen på undersøgelsen bliver, for jeg kan ikke sige andet i forhold til, hvilke forholdsregler betjenten muligvis har taget, udtaler talsmanden, som dog alligevel gerne vil spekulere i den dræbtes sindstilstand.

- Jeg kan kun med rimelighed antage, at hvis den dræbte rendte nøgen rundt i et boligkompleks, så har der måske være nogle mentale problemer i spil.

Mere end 200 mennesker er blevet dræbt af amerikansk politi i 2015.

I det nedenstående kan du se flere af de kendte sager:


Det er ikke mere end et par uger siden, at den 35-årige hjemløse mand, Antonio Zambrano-Montes, blev skudt af politiet i byen Pasco i staten Washington (video: privatoptagelser)


I november 2014 blev den kun 12-årige Tamir Rice fra Cleveland, Ohio, skudt og dræbt, fordi han gik rundt med en legetøjspistol. En overvågningsvideo blev kort efter frigivet, der viser konfrontationen mellem Tamir Rice og to betjente, som skød og dræbte skoledrengen.


I sommer juli mistede den 43-årige Eric Garner livet i New York efter at være blevet kvalt under en anholdelse.


En af de mest kendte sager omhandler den afroamerikanske teenager Michael Brown, 18, der sidste år blev skuddræbt af politiet i Ferguson, Missouri, hvilket efterfølgende medførte voldsomme uroligheder i byen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere