Nyt spor i 'Drabet uden lig': Her er politiets kommentar

Journalister har fundet et nyt spor i drabssagen kaldet 'Drabet uden lig', politiet har tidligere undladt at kommentere, men er nu kommet til tasterne

Sonny Björk undersøger varevognen. DNA-prøven viste, at det var offerets blod i bilen. FOTO: TV 2
Sonny Björk undersøger varevognen. DNA-prøven viste, at det var offerets blod i bilen. FOTO: TV 2

Fem journalister fra TV 2 har i fem år gravet i en gammel mordsag, hvor der aldrig blev fundet et lig.

Det gav pote, da holdet fandt frem til en gammel VW transporter med en blodig fortid. Blodspor i bilen tyder nemlig på, at sagens offer, Henrik Haugberg Madsen, med stor sandsynlighed blev parteret i bilen.

Kim Kliver, der er efterforskningsleder ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, har tidligere ikke villet kommentere sagen. Men nu kommer politikredsen til genmæle i en pressemeddelelse.

- I dagens nyheder fremkommer der imidlertid oplysninger om, at politiet under sagens efterforskning ikke var opmærksom på, at parteringen af liget skulle være sket i en VW transporter. Dette er ikke korrekt, skriver kredsen i pressemeddelelsen.

Denne bil har vist sig at indeholde blod fra dræbte Henrik Haugberg Madsen. Foto: TV2 112 Bilfund kan afsløre parteringsdrab

De gav ikke oplysninger
Politiets eftersøgning omhandlede den omtalte VW Transporter og en Mercedes Sprinter. Ingen af bilerne blev fundet af politiet.

- Under eftersøgningen af VW varebilen fremkom personer, som kunne have viden om, hvor bilen var blevet gemt, ikke med disse oplysninger til politiet, og sporet endte derfor blindt.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi gik derfor ud fra, at bilen var blevet skrottet og sendt ud af landet. Politiet har snakket med de samme kilder som journalisterne, men oplysningerne har været forskellige.

- Vi kan nu konstatere, at vidner, som ikke tidligere ønskede at give disse oplysninger til politiet, øjensynligt har bidraget med nye oplysninger i forbindelse med tilblivelse af udsendelsen.

Deri ligger, ifølge politiet, forskellen.

- Dette har medført, at en VW transporter er dukket op.

Bilen trækker blodspor
Journalisterne valgte at få lavet en selvstændig undersøgelse af blodsporene fundet i den nyfundne bil, som viste, at det var Henrik Haugberg Madsens blod.

Politiet lægger vægt på, at de to gerningsmænd allerede er dømt på baggrund af omfattende bevisførelse. Alligevel har de fået udleveret varevognen af journalisterne.

- For en god ordens skyld er der foretaget en teknisk undersøgelse af bilen for eventuelle spor. Resultatet af undersøgelserne foreligger endnu ikke, oplyser kredsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke yderligere bemærkninger til sagen.