Nytår i Køln: Politiet tilbageholder hundredvis af afrikanske mænd

Tilbageholdelsen skete for at forhindre overgreb, som fandt sted i den tyske by sidste nytårsaften

Politiet Køln omringer en gruppe mænd ved hovedbanegården i Køln nytårsnat. Foto: AP
Politiet Køln omringer en gruppe mænd ved hovedbanegården i Køln nytårsnat. Foto: AP

Politiet i Køln tilbageholdt nytårsnat hundredvis af mænd primært af afrikansk herkomst. Det skriver AP.

Tilbageholdelsen af de mange mænd, fandt sted for at forhindre, at der skulle ske overfald og overgreb lignende de, der fandt sted i Køln sidste nytårsnat.

Politiet i Køln fortæller, at man tilbageholdt mændene ved to togstationer for at stille dem spørgsmål og kontrollere deres identiteter.

Der var 1.500 betjente på gaden i Køln nytårsnat, som svar på den kritik af politiets arbejde sidste år, hvor politiet mislykkedes i at stoppe hundredvis af røverier og seksuelle overgreb på kvinder.

Ifølge tyske Express blev der kontrolleret identiteter på 1.700 personer ved hovedbanegården i Køln. De, der fik tjekket deres identitet, var primært mænd med arabisk udseende.

To seksuelle overgreb
Politiet modtog to anmeldelser om seksuelle overgreb på kvinder nytårsnat. Den ene af gerningsmændene blev fanget med det samme, og i det andet tilfælde leder politiet stadig efter tre gerningmænd.

I løbet af aftenen lørdag blev i alt seks personer anholdt, hvor tre af dem var personer, der opholdt sig ulovligt i landet.

I alt 10.000 mennesker stod ved Rhinen i Køln, og så på fyrværkeri ved midnat.

Kvinder blev overfaldet sidste nytår
Ved fejringen af årsskiftet fra 2015 til 2016 anmeldte mere end 1.000 kvinder overfald og røverier begået af primært mænd med indvandrerbaggrund.

Overgrebene fandt sted omkring banegårdspladsen, hvor flere tusinde mænd var samlet på jagt efter at forulempe kvinder, der kom forbi banegårdpladsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere