Nytårsamok i Malmø: Her angriber de tilfældige med raketter

Dramatiske optagelser viser, hvordan unavngivne personer holder og retter antændt fyrværkeri i vandret position mod tilfældige mennesker på gaden

Det megen politi til stede griber ikke ind, selv om flere personer åbenlyst affyrer krudt rettet mod tilfældige mennesker på torvet i Malmø, hvor blandt andre forældre med deres små børn befandt sig. Undervejs bliver en kvinde tilsyneladende ramt. (Video: Jash Doweyko-Jurkowski)

Bevægede du dig ud i gaderne nytårsaften, har du givetvis bevidnet enkelte håndtere det sig dertilhørende krudt mere eller mindre lemfældigt.

Til gengæld har det forhåbentlig været det rene boblevand ved siden af de scener, som udspillede sig hos vore svenske naboer på Möllevangstorget i det centrale Malmø, kun godt en halv times kørsel fra København.

Her forvandledes den stadig juleklædte bymidte omkring midnat til noget, der på de optagelser, du kan se ovenfor, i sekvenser lignede en krigzone mere end festlig fejring af nytåret.

Se også: Fyrværkeri: Marie-Louises hund døde fordi andre skulle more sig

Skød mod tilfældige
Herpå optræder unavngivne personer, der holder og retter antændt fyrværkeri i vandret position mod tilfældige mennesker på gaden.

- Jeg så en kvinde, som var blevet ramt og væltet omkuld af en raket. Det var ubehageligt at se, fortæller 27-årige Jash Doweyko-Jurkowski, som befandt sig på pladsen og har lavet optagelserne, til svenske Nyheter Idag.

- Der var masser af festende mennesker og familier med børn. Det var skræmmende på de tidspunkter, hvor visse af dem skød mod menneskemængden. Især da der var små børn der.

Samfund - 2. jan. 2017 - kl. 14:51 Vilde optagelser: Her 'springer København i luften' nytårsaften

Ingen anholdte
På optagelserne kan man også se, hvordan politiets vogne kører frem og tilbage over torvet, uden det dog ser ud til hverken at påvirke aktørerne eller lykkes betjente at gribe ind.

- Om muligt vil vi pågribe personen (som affyrer fyrværkeri mod andre, red.). Men det er altid en taktisk overvejelse for patruljen, som er ude, at vurdere, om det er muligt at afgøre, hvem i en flok af personer, der har skudt ind i en anden flok, siger pressetalsmand hos svensk politis region syd, Calle Persson, til avisen. Hertil forklarer han også, at nytårsaften i Malmø har set sådan ud de seneste 15-20 år.

For tre år siden, skrev Kvällsposten da eksempelvis også om en mor, der måtte flygte fra raketter med sin klapvogn.

Hændelserne skal til trods for de voldsomme scener ifølge Sydsvenskan ikke have medført nogen skader eller anmeldelser. Til avisen fortæller politiet også, at de betragter aftenen som 'rolig'.

Se selv de - åbenlyst - alt andet end rolige scener i klippet øverst

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere