Øjenvidne: Mand dræbt få meter fra min seng

Søren lå og sov, da politiet kom i voldsom ildkamp foran hans soveværelsesvindue

Her ligger den mand, som politiet dræbte omkring Nørrebro Station (Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Søndag morgen kort efter klokken fem fandt en voldsom skudveksling sted på hjørnet af Svanevej og Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter.

- Jeg vågnede ved, at de skød foran min lejlighed. Jeg bor i stuen, og da jeg kiggede ud kunne jeg se den dræbte ligge foran mit soveværelsesvindue.

Søren fortæller, at han hørte mellem 5-10 skud.

- Kort efter stod en politimand i døren. De var bevæbnede med automatvåben. De undersøgte lejligheden og fortsatte så op i opgangen, hvor jeg kunne høre, de sparkede flere døre op.

Efter Søren og hans roomie var blevet klar over, at det formentlig var en del af det seneste døgns terror, der var kommet helt tæt på, styrtede de ud på toilettet.

- Vi sad to nøgne drenge sammen klemt på omkring en kvadratmeter. Det var meget intenst og surrealistisk, fortæller Søren til Ekstra Bladet.

- Lige nu sidder jeg i lejligheden og jeg kan kigge ud af vinduet på den dræbte. Vi har lige siddet og snakket lidt om det hele og hvor ubehageligt det er, at det kommer så tæt på, men vi føler, vi er gode til at håndtere situationen, lyder det.

Han oplyser, at han ikke har set den dræbte i opgangen, og det derfor er tvivlsomt, hvorvidt den dræbte person boede på adressen, som han blev skudt foran.

Foruden den skuddræbte på Nørrebro, blev en jødisk mand i nat dræbt, da han blev skudt i hovedet foran Synagogen i Krystalgade i Indre København.

Foruden den dræbte, blev to betjente desuden såret ved skyderiet. De meldes dog uden for livsfare.

Her kan du få en anden vidneberetning