Øjenvidne om eksplosion: Jeg blev slynget gennem luften

Hua Hongwei forstod ingenting og Zhang Hongjie besvimede næsten efter eksplosioner i Tianjin

Foto: AP
Foto: AP

Glasskår fra smadrede vinduer dækker veje og gader, og tilskadekomne kinesere fylder hospitaler og skadestuer efter to kæmpe eksplosioner i den kinesiske millionby Tianjin onsdag aften.

Eksplosionerne kunne mærkes flere kilometer væk, og chokbølgen fra den anden eksplosion slyngede Hua Hongwei flere meter gennem luften og ned i gulvet.

- Jeg forstod ikke, hvad der skete, siger han fra hospitalssengen til nyhedsbureauet Reuters.

Bygningsarbejderen Wang He, som bor i en arbejdssovesal, vågnede med et sæt, da det skete og stødte hovedet mod loftet.

- Jeg så en kæmpe ildkugle, mærkede en varm vind i ansigtet og så hørte jeg en af de højeste lyde i mit liv, siger 26-årige Wang He til nyhedsbureauet AFP.

Tusindvis af bliver blev smadret af da to eksplosioner i et varehus rystede Tiajin(Foto: Tpg via ZUMA Press) 112 - 13. aug. 2015 - kl. 12:14 Efter kæmpe eksplosion: Sådan ser byen ud i dag

- Efter at jeg kom mig over chokket, så vores arbejdssovesal ud, som om en kæmpe havde slået på siden af bygningen, siger han.

Sammen med omkring et dusin af hans kolleger sidder Wang He på Gangkou Hospital og venter på at blive behandlet.

På et andet hospital i byen, TEDA, sidder den 50-årige sikkerhedsvagt Zhang Hongjie med hovedet pakket ind i bandager og armene dækket af små sår fra flyvende glas.

- Eksplosionen var frygtindgydende, og jeg besvimede næsten, siger han til AFP.

(Foto: AP) 112 - 13. aug. 2015 - kl. 07:16 44 døde efter eksplosion i kinesisk millionby

- Undskyld, jeg kan næsten ikke tænke klart. Jeg er en smule forvirret, siger han og tilføjer, at han er blevet hjemløs, efter at hans sovesal er blevet ødelagt.

Hospitalet TEDA ligger tæt på, hvor eksplosionen skete. På hospitalsgangene deler unge frivillige ifølge Reuters vandflasker ud til grædende pårørende.

Uden for hospitalet har frivillige slået telte op og serverer skåle med kød og grøntsager. Og taxier med røde bånd om antennerne, og som kalder sig selv for "Kærlighedsteam", tilbyder gratis køreture til familiemedlemmer.

Mindst 520 mennesker er ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhau blevet bragt til hospitalet, mens mindst 44 personer har mistet livet og 21 savnes.