Østrigsk forslag: Josef Fritzls skrækhus skal huse flygtninge

Incest-monstrets skrækhus i Amstetten i Østrig skal  huse omkring 50 flygtninge, hvis det står til boets likvidator

Det er syv år siden, at Josef Fritzls rædselsfulde gerninger så dagens lys. (Foto: AP)
Det er syv år siden, at Josef Fritzls rædselsfulde gerninger så dagens lys. (Foto: AP)

Omkring 50 asylansøgere skal måske flytte ind i Josef Fritzls skrækhus i den kommende tid, skriver flere udenlandske medier deriblandt Daily Mirror.

Forslaget har dog mødt hård kritik og ifølge det østrigske medie Kronen Zeitung forventes det østrigske indenrigsministerium at blokere for forslaget.

I 24 år holdt Josef Fritzl sin datter Elisabeth til fange i sin underjordiske kælder i den østrigske by Amstetten, hvor han voldtog hende gang på gang.

Josef Fritzl lokkede i 1984 sin 18-årige datter Elisabeth ned i husets kælder, bedøvede hende og lænkede hende fast.

Han forklarede hendes forsvinden med, at hun var løbet hjemmefra og fjernede al tvivl om hendes forsvinden, ved at fremvise et brev, hvor hun skriver, at hun har det godt.

Gik verden rundt
I 24 år, frem til 2008, holdes Elisabeth fanget i kælderen, hvor hun bliver udsat for incest. Undervejs føder hun otte børn, hvoraf et af dem dør.

Historien gik verden rundt for syv år siden, hvor den de mange bestialske detaljer så dagens lys og satte den lille østrigske by ufrivilligt på landkortet.

Siden sagen blev oprullet har skrækhuset været ubeboet, men det ser ud til, at dette kan blive lavet om, hvis vilde planer bliver realiseret.

I en skjult kælder i dette hus fuldførte Jose Fritzl sine frygtelige gerninger. (Foto: AP)
I en skjult kælder i dette hus fuldførte Jose Fritzl sine frygtelige gerninger. (Foto: AP)

Josef Fritzl er en af de værste sexkidnappede (Foto: AP) Krimi De værste sexkidnappere

Beslutningen står fast
De nye planer har skabt heftig debat, men byens borgmester slår fast, at beslutningen står til troende.

- Det her er ikke noget, som vi kan forhindre. Likvidatoren kan gøre, hvad han vil med huset. Vi får også en container her, hvilket vil betyde, at vi kan tage vore kvote og tilbyde 150 senge til asylansøgere, siger borgmester Michael Wiesner ifølge Daily Mirror.

Huset har været til salg siden 2009, hvor Josef Fritzl blev dømt livsvarigt fængsel. Sidenhen er kælderen, hvor de perverse overgreb fandt sted, blevet fyldt med beton for at forhindre, at huset skulle blive en 'syg turistattraktion'.

Det er påtænkt, at asylansøgere skal flytte ind i huset over de kommende uger, efter 20.000 er kommet ind over grænsen til Østrig over weekenden alene. Men om det ender med at ske, er stadig tvivlsomt.