Offer fik knust kraniet: Her er dommen

Voldsomt jalousi-drab med stavlygte koster 12 års fængsel

Hør mere om dommen her. Producer: Martin Lorentsen

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): Der var tale om drab, da en 32-årig mand i sommer slog sin rival flere gange i hovedet med en stavlygte og efterlod ham døende på en villavej i Hornbæk.

Det mener Retten i Helsingør, der netop har idømt Peter Kamper 12 års fængsel for drabet.

Under sagen er det kommet frem, at den dømte og den afdøde kæmpede om den samme kvinde.

2. juli i år kulminerede rivaliseringen i et voldsomt overfald, hvor den 39-årige mand døde efter mindst tre knusende slag mod kraniet.

Se også: Drab fanget på bånd: Uhyggelige optagelser afspillet i retten

Peter Kamper har sagen igennem erkendt, at han stod bag de voldsomme slag, der kostede den 39-årige livet, men nægtet at der var tale om drab og har i stedet ønsket at blive dømt for vold med døden til følge.

Kamp på jura
Derfor har det været en juridisk kamp mellem anklagemyndigheden og forsvaret, der hver især har skulle bevise, om den 32-årige havde forsæt til drab eller ej.

Det mener retten, som blandt andet bygger sin begrundelse på, at den 32-årige mand slog med en 50 cm lang og 1,5 kg tung stavlygte - også kaldet maglite - og dermed med overvejende sandsynlighed burde have vidst, at hans offer ville dø af slagene.

- Vi har lagt vægt på, at der er tale om tre slag i hovedet, og at slagene har haft en sådan betydelig kraft, at kraniet er knust, lød det fra dommeren i sin begrundelse.

Den 32-årige ankede dommen på stedet.

Ufattelig ked af det
Inden dommer og domsmænd tidligere i dag trak sig tilbage for at votere, tog den 32-årige tiltalte ordet.

- Jeg er ufattelig ked af det, der skete den dag. Jeg er flov og skuffet, ikke mindst vred på mig selv, over det jeg har gjort. Mine tanker går til de pårørende, og der går ikke end dag, hvor jeg ville ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage, lød det fra Peter Kamper, der undervejs i sagen har været tydeligt påvirket.

En uhyggelig lydfil af drabet har været central i drabssagen mod manden. Optagelsen stammer fra et sjællandsk taxaselskab, som ved et tilfælde fik hele drabet på bånd, da offeret under overfaldet var i gang med at bestille en taxa.

På optagelsen kan man høre, at den 39-årige brokker sig over, at han har bestilt en taxa, som endnu ikke er kommet.

Politiets teknikere arbejdede på gerningsstedet det meste af natten. Foto: Kenneth Meyer 112 - 3. dec. 2018 - kl. 11:41 Tiltalt for voldsomt jalousi-drab: Sloges om den samme kvinde

- Nu er jeg gået længere ned ad vejen for at vente. Jeg får jo ikke løn for det her, siger den 39-årige på optagelsen, inden han pludselig bryder ud i flere høje skrig og til sidst bliver stille.

Det var en gammel ven, som ved et tilfælde fandt den 39-årige stærkt blødende i villakvarteret på Carl Bødker Nielsens Vej i Hornbæk umiddelbart efter overfaldet. Ifølge vidnet lå manden midt på gaden og var stadig ved bevidsthed.

På trods af en ihærdig indsats fra vennen og to frivillige brandmænd, som også tilfældigvis befandt sig i området, stod den 39-årige mands liv ikke til at redde.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere