Offer for hammer-vold mistede syn, hørelse og lugtesans

Kollega til tiltalt tømrerlærling vidnede i retten om det voldsomme overfald, der kostede ham et øje

Med en lægtehammer slog en nu 28-årig lærling fem mennesker ned, lyder tiltalen. En 55-årig døde og en anden kollega mistede et øje. Video: Localeyes.dk

Retten i Helsingør, Ekstra Bladet: Da en 28-årig tømrerlærling ifølge tiltalen gik amok med en lægtehammer i Fredensborg 30. juni sidste år, fik det enorme og uoverskuelige konsekvenser for hans fem ofre, tre af dem var hans kolleger.

En 55-årig døde efter to måneder af sine kvæstelser, mens en 51-årig tømrer har mistet det ene øje, hørelsen på det ene øre og sin lugtesans.

Se mere video på localeyes.dk

Under den første af fem retsdage i retten i Helsingør sad to af kollegerne overfor den 28-årige, der nægter sig skyldig og forlanger frifindelse, fordi han intet selv kan huske.

Den 28-årige mand kørte i grøften med en røvet bil, efter han - ifølge tiltalen - havde slået en kvindelig bilist ned med sin lægtehammer.
Foto: Allan Andersen 112 - 20. sep. 2017 - kl. 13:38 Tømrerlærling vil frifindes for hammer-massakre: - Jeg kan intet huske

En 51-årig tømrer sad i vidneskranken iklædt et par mørkeblå jeans, en grå skjorte og en sort blaser. Det var tydeligt for alle i retssalen, at han var anspændt ved situationen.

Offer husker heller intet
– Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle jer alt, men jeg husker fra intet den dag, hvor jeg blev angrebet med hammeren, siger vidnet, der arbejdede på nogle lejligheder i Fredensborg med den tiltalte og to andre kolleger.

Det var på en arbejdsplads på Christian Boecksvej i Fredensborg, at tre kolleger til den 28-årige først blev overfaldet. Foto: Kenneth Meyer 112 - 20. sep. 2017 - kl. 08:40 I dag starter retssagen: Tømrerlærling tiltalt for massakre med lægtehammer

Den 51-årige blev slået gentagne gange med den 2,2 kilo tunge lægtehammer. Han fik kraniebrud, hjerneblødninger og talrige brud i ansigtet og på rygsøjlen, og han mistede sit højre øje.

Mistede sine sanser
Efter overfaldet talte en sygeplejerske med den svært blødende mand i tømrernes skurvogn.

’Der er sgu’ sket noget med mit øje, kan du ikke lige se, hvad det er’, spurgte han, men det kunne jeg ikke, fordi øjet jo manglede. Det lignede også, at han havde fået banket en skruetrækker op i næsen – knoglen var i hvert fald flækket langt op, sagde sygeplejersken, da hun vidnede i retten.

Det var dog ikke en skruetrækker, men den sylespidse ende af lægtehammeren, der var banket op i næsen, ligesom den var blevet hamret ind i tømrerens højre øjenkrog.

Se også: Kolleger overfaldet med lægtehammer: Tømrerlærling husker intet

Han har nu et glas øje, der ikke kan blinke, men ellers fungerer, som det skal. Til gengæld har han også mistet hørelsen på det ene øre og sin lugtesans.

Siden overfaldet har han ikke været på arbejde. Kommunen har ham i fastholdelsespraktik, og det har lange udsigter.

– Det går okay, men tingene er ikke, som de skal være. Jeg har flere gange forsøgt at tage nogle ekstra timer, men jeg får en ekstrem hovedpine, og jeg bliver hurtigt træt, lød det fra manden, der havde arbejdet i tømrer-firmaet i tyve år.

- Det har været hårdt
– Psykisk går det meget godt. Jeg tror, at det er til min fordel, at jeg ikke kan huske, da det skete. Men jeg var meget spændt på at skulle se ham igen. Det har været hårdt, sagde tømreren i retten.

Det var på en arbejdsplads på Christian Boecksvej i Fredensborg, at tre kolleger til den 27-årige først blev overfaldet. Foto: Kenneth Meyer 112 - 16. maj. 2017 - kl. 20:40 Tiltale: Lærling var rask, da han dræbte kollega med lægtehammer

Tragedien skete 30. juni sidste år cirka kl. 14.45, og den 28-årige angreb – ifølge tiltalen – først sine tre kolleger, som han arbejdede sammen med på Christian Boecksvej i Fredensborg. 

Så overfaldt han en bilist, der fik kraniebrud af tre hammerslag, og stjal hans Mazda.

Flugten gik til Slangerup, hvor forsøgte at dræbe en kvindelig bilist med slag i panden og baghovedet, før han stjal hendes Peugeot og flygtede med hendes hund på bagsædet.

En vild kørsel med op til 130 km/t gik til sidst galt og bilen rullede rundt. Både lærlingen og hunden overlevede. Men han var så vild, at en akutlæge måtte bedøve ham med Ketamin og spænde ham fast på en båre inden han blev kørt til tjek på hospitalet.

Når retssagen fortsætter, skal blandt andre de to bilister, der blev kvæstet med lægehammeren og fik røvet deres biler, afhøres som vidner.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen