Offer var i livsfare - knivstikker går fri for drabsforsøg

Nævninge kunne ikke enes i sag om voldsomt knivstikkeri i lejlighed i Brønshøj. Polak undgår også udvisning

På et hængende hår er en 27-årig mand fredag blevet frifundet for anklagen om at ville dræbe en kammerat under et drikkelag i Brønshøj.

Og det selv om offeret, som han havde stukket med en køkkenkniv i højre flanke og i venstre lår, var i såkaldt manifest livsfare.

Årsagen er, at nævningetinget i Retten på Frederiksberg var delt i vurderingen af, hvad Michal Andrezej Zduniak havde til hensigt, da han overfaldt kammeraten med flere knivstik.

Seks nævninge voterede sammen med de juridiske dommere. Loven kræver, at fire nævninger stemmer for, før der kan ske domfældelse.

Men i dette tilfælde mente kun tre nævninge, at der var bevis for forsøg på manddrab - de tre andre stemte for en mindre alvorlig forbrydelse, nemlig særlig farlig vold.

Derfor er den 27-årige frifundet for drabsforsøg, hvilket normalt udløser en dom på fængsel i seks år.

I stedet er Zduniak idømt fængsel i to år og seks måneder, hvilket blandt andet skyldes, at han tidligere er dømt for vold, oplyser retten.

Med til historien hører, at alle tre juridiske dommere mente, at han burde dømmes for drabsforsøg.

Forbrydelsen skete en aften i oktober i en lejlighed i Brønshøj, hvor der bor flere polske statsborgere.

Offeret er en 29-årig mand, men hverken han eller Zduniak kunne huske, hvad der var sket. Begge havde drukket tæt.

I øvrigt er gerningsmanden desuden sluppet for at blive udvist af Danmark. Om dette spørgsmål delte stemmerne sig i to lige store blokke, fremgår det af rettens hjemmeside.

Den dømte har modtaget dommen.