Også mænd på sex-tiltalt nordjydes lange dødsliste

Alle 17 personer på 22-årig mands liste over potentielle ofre er blevet afhørt af politiet

Sex-overfaldet på den 24-årige kvinde fandt sted i denne blok med studieboliger i Aalborg. Da politiet havde anholdt den formodede gerningsmand, fandt de på hans bopæl en dødsliste med 17 navne samt forskellige remedier og maskering, der blev brugt under overfaldet. (Foto: René Schütze)
Sex-overfaldet på den 24-årige kvinde fandt sted i denne blok med studieboliger i Aalborg. Da politiet havde anholdt den formodede gerningsmand, fandt de på hans bopæl en dødsliste med 17 navne samt forskellige remedier og maskering, der blev brugt under overfaldet. (Foto: René Schütze)

Den opsigtsvækkende nyhed i går om, at en 22-årig nordjysk mand havde skrevet 17 navne og adresser på en liste over personer, han ville voldtage og/eller dræbe, har vakt uro blandt især yngre piger i hans omgangskreds i Aalborg.

Den unge nordjyde, som stammer fra en mindre by i Vendsyssel, er tiltalt for voldtægtsforsøg af særlig farlig karakter og drabsforsøg. Dels mod en 24-årig kvinde i Aalborg og dels mod 16 øvrige navngivne personer fra en seddel, som blev fundet i hans hjem 2. januar.

- Det er ikke spor rart at tænke på, om ens navn står på listen, blot fordi man har studeret med ham, som en yngre kvinde skriver i en mail til Ekstra Blandet.

- Jeg har veninder, som er skræmte og bange for, at de står på hans liste, fortsætter kvinden, der ikke vil have sit navn frem.

Alle på listen er afhørt
Men alle personer, som figurerer på navnesedlen, er blevet afhørt af politiet, oplyser sagens anklager, Dorthe Lysgaard. Hun er tilknyttet Østjyllands Politi, som har efterforsket sagen, fordi Nordjyllands Politis øverste chef Anne Marie Roum Svendsens navn står på listen.

- Navnelisten omfatter også enkelte mænd, siger Dorthe Lysgaard.

Under efterforskningen har politiet finkæmmet den 22-åriges computer og fundet store datamængder, som i følge anklageren understøtter tiltalen.

i lejligheden har politiet også fundet en økse, ledningsstrips og en skruetrækker, der blev anvendt under overfaldet på den 24-årige kvinde. I følge Ekstra Bladets oplysninger er der også fundet remedier, som kan bruges til partering af lig. Alle redskaberne har udløst en tiltale for ulovlig våbenbesiddelse.

Forsvarer: Politiet overdriver
Den 22-åriges forsvarer, Charlotte Møller Larsen, sagde i går til Ritzau, at politiet overdriver betydningen af navnelisten. Den kan også have været til for eksempel planlægning af indbrud, sagde hun - uden dog at vide om det var tilfældet.

Til Ekstra Bladet siger forsvareren i dag, at hendes klient har forklaret politiet formålet med navnelisten.

- Men hvad det er, må vente til retssagen. Jeg vil ikke sige noget her og nu, som kan påvirke retten, siger Charlotte Møller Larsen til Ekstra Bladet.

Sagen mod den 22-årige er berammet som et nævningeting og begynder 12. november ved retten i Aalborg. Den forløber over otte retsdage i november og december.

112 - 24. aug. 2018 - kl. 22:06 Tiltalt for at ville voldtage og dræbe 17 personer: 22-årig lå inde med parteringsredskaber

Se også: Politichef på liste over mulige sexofre

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere