OL-guldvinder snød døden: Skulle have været med reality-helikopter

Den tidligere OL-guldvinder i svømning Alain Bernard fik først i sidste øjeblik at vide, at han alligevel ikke skulle med på en af de helikoptere, der styrtede ned

Optagelser viser ulykken, hvor de to helikoptere styrter sammen. (Video: AP)

Sorgen er afgrundsdyb blandt deltagerne på det franske reality-program 'Dropped', der mandag eftermiddag mistede tre af deres venner i en tragisk helikopter-ulykke i La Rioja-provinsen i Argentina.

Sportsstjernerne Alexis Vastine, der var bokser, sejleren Florence Arthaud og svømmeren Camille Muffat mistede alle livet sammen med syv andre, da to helikoptere kolliderede kort efter, at de var lettet.

Midt i sorgen er der dog en enkelt af deltagerne, der kan ånde en lille smule lettet op. Alain Bernard, der er tidligere olympisk mester i svømning, skulle nemlig have været med på en af døds-helikopterne. Han fik først at vide, at han skulle blive på landjorden kort før, at helikopterne lettede. Helikopterne var nemlig for tungt lastede,

Det skriver den franske avis L'Equipe.

I stedet kunne han stå på landjorden med de resterende deltagere i programmet og chokeret se til, at vennerne styrtede i døden.

- Alain ringede til mig og græd. Han var meget traumatiseret over det, han havde overværet. Han sagde, at han havde set ilden og forstået, at det var helt galt, siger Alain Bernards agent, Sophie Kamoum til franske BFM TV.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Chokeret dansker
Tragedien har efterladt en hel sportsverden i sorg. En af dem, der sørger er den danske Lotte Friis. Hun trænede med svømmeren Camille Muffat i franske Nice, hvor de svømme-stjerner kæmpede om at være bedst.

Men trods konkurrencen opstod der et varmt venskab uden for bassinet. Derfor var Friis i sorg over sin tidligere konkurrent og venindes død.

- Mit hjerte og min sjæl græder. Min veninde Camille døde i går i et tragisk uheld. For kun et par dage siden, talte vi om, at hun skulle komme og besøge mig i Baltimore.

- For de fleste var hun den olympiske mester Camille Muffat, men for mig var hun en sjov, kærlig og elskelig ven. Camille jeg vil savne dig så meget, og du vil altid være i mit hjerte. RIP, skriver Friis, der kender den franske svømmer fra tiden, hvor de begge boede i Nice, skrev den danske svømmer tirsdag på sin facebook-side.

Det er endnu ikke klarlagt præcis, hvorfor det gik galt. De franske myndigheder har startet en undersøgelse og betragter indtil videre ulykken som uagtsomt manddrab.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere