Omar hyldet af sine venner i Jordan: En heltemodig martyr

Manden bag terrorangrebet mod Danmark Omar Abdel Hamid El-Hussein tilbragte sommeren 2013 i Jordan. Nu bliver han hyldet som martyr og helt af sine gamle venner

Omar bliver hyldet af sine venner i Jordan, som han var sammen med i to en halv måned (Foto: Privat)
Omar bliver hyldet af sine venner i Jordan, som han var sammen med i to en halv måned (Foto: Privat)

Omar er en helt og en modig martyr.

Sådan beskriver en gruppe af Omar Abdel Hamid El-Husseins venner den afdøde terrorist over for Jyllands Posten.

Avisen har talt med fire af de tætteste skolevenner i Jordan, som den 22-årige danskers venner tilbragte sommeren 2013 sammen med i det mellemøstlige land.

- I vores øjne er han ikke terrorist. Det er helligt at tage jødisk blod, fortæller de til avisen.

Omar Abdel Hamid El-Hussein tilbragte efter sigende to en halv måned i Jordan, og her blev han ifølge vennen Ahmad Alhilwani yderligere radikaliseret.

- Før gik Omar ikke så meget op i religion, men han blev påvirket af mig, fordi jeg bad. Når jeg gik i moskéen, gik han med, siger han til Jyllands Posten.

Ifølge avisen udviser Ahmad Alhilwani stor sympati med Islamisk Stat. På sin Facebook-profil har han adskillige støtteerklæringer til terrororganisationen, ligesom han poserer med våben.

Finn Nørgaard tog ifølge et vidne fat i terroristen, efter at Omar El-Hussein havde skudt mod Krudttønden. Foto: PR Foto. 112 Terror-dræbte Finn bisættes tirsdag: Tag ikke blomster med

112 Nye billeder: Terroristen cyklede rundt på Strøget mellem drab

Fredag eftermiddag blev Omar Abdel Hamid El-Hussein begravet på en bidende kold begravelsesplads i Brøndbyøster, hvor omkring hundrede mænd var samlet for at sige farvel.

Ekstra Bladets reporter på stedet fortalte, at de fleste tager stærkt afstand fra Omar El-Husseins gerninger i weekenden. Stemningen til dagens fredagsbøn var meget dæmpet.

- Omar var min ven. Han havde er hjerte af guld. Det er derfor jeg er til hans begravelse. Men jeg forstår ikke det, han har gjort, siger en af den afdøde terrorists venner, som ønsker at være anonym. Han har lige forladt begravelsespladsen.

Terroristen, som stod bag weekendens angreb, er nu begravet (Rasmus Flindt Pedersen) 112 Nu er Omar begravet

Terroristen Omar El-Hussein. (Privatfoto) Terror Fængselsimam udtalte sig om terrorist - men kendte ham ikke