Ond stemning foran skræk-danskers butik

Lige nu ransager sydafrikansk politi 63-årig danskers våbenbutik. Få seneste update her

Se konfrontationen med Peter Frederiksen her. (Foto: Anthon Unger/redigering: Mikkel Cramon)

BLOMFONTEIN (Ekstra Bladet): Sagen om den 63-årige dansker, der er sigtet for at have skåret i kvinders kønsorganer i Sydafrika, trækker store overskrifter hos de lokale sydafrikanske medier, og det betyder, at der blandt folk er stor interesse for den besynderlige og makabre sag.

Mandag formiddag gik politiet i gang med at ransage danskeren Peter Frederiksens våbenbutik i byen i Bloemfontein. Og det gik langtfra stille for sig.

Udenfor butikken holdt fire-fem politibiler og det tiltrak en masse forbipasserende. På et tidspunkt stimlede 40-50 mennesker sammen foran våbenbutikken, hvor danskeren befandt sig sammen med flere politifolk. Da det gradvist gik op for folk, hvad politi-opbuddet skyldtes - at det handlede om danskeren - begyndte folk at råbe og synge.

- Det er en form for protest mod de forbrydelser, som danskeren er sigtet for, forklarede sydafrikansk politi overfor Ekstra Bladets udsendte.

Efterfølgende strømmede flere personer til, og på et tidspunkt befandt cirka 150 personer sig foran butikken. Nogle af dem sparkede på politibiler og udtrykte højlydt deres vrede mod danskeren.

Hvorfor våbenbutikken nu bliver ransaget er ikke helt klart.

Hovedsigtelsen mod danskeren består i, at han har har skåret i 21 kvinders kønsdele, mens de var bedøvet.

Politiet har fundet afskårne dele fra kvinderne i danskerens fryser. Hvorvidt der ligger et seksuelt motiv bag, eller om der er tale om rituelle omskæringer og dermed kvaksalveri, er endnu ikke fremkommet.

Ifølge talsmand for det sydafrikanske politi Hangwani Mulaudzi er det politiets teori, at danskeren lokkede et ukendt antal kvinder til huset, hvorefter han bedøvede dem og udførte omskæringerne.

Først senere mandag skal manden dog stilles for en dommer.

Våbenbutikken ligger i en kælder i en af byens handelsgader og rummer alt, hvad et sandt våbenhjerte kan begære af jagtrifler og automatvåben. På væggen hænger der trofæer fra vildt-jagter. På danskerens kontor hænger også billeder af kvindelige kønsdele.

Tidligere i dag ankom danske Peter Frederiksen till våbenbutikken i ført fodlænker.

Han virkede rimelig fattet, men sagde til Ekstra Bladets udsendte:

- Det er hårdt at sidde bag tremmer her.

Manden har siddet bag tremmer i torsdags.

Foreløbig har politiet kun identificeret et af de 21 formodede ofre i sagen, der har fået skåret dele af deres kønsorgan af.

Peter Frederiksen flyttede til Sydafrika fra Danmark for en årrække siden, Inden da havde han ernæret sig som tækkemand i Danmark.

Kender du til sagen eller Peter Frederiksen, skriv til 1224@eb.dk/sms på 1224