Op mod 50 døde flygtninge: 'Værste massemord siden 2. Verdenskrig'

Politiet i Østrig fandt 50 døde flygtninge i en lastbil torsdag formiddag. Politiker kalder det for det værste massemord siden Anden Verdenskrig

Her kan du se lastbilen, hvor op mod 50 flygtninge har mistet livet. (Videogalleri: AP)

De østrigske myndigheder har torsdag gjort et hæsligt fund i en lastbil, hvor op mod 50 flygtninge har mistet livet.

En hæslig tragedie, der har chokeret politikere i hele Europa - heriblandt de østrigske.

En af de mest markante reaktioner kommer fra Gerhard W. Loub fra det østrigske ÖWP Bundespartei, der kalder det et historisk tragisk massemord siden 1945.

- Det er det værste massemord i d. 2 republiks historie, skriver han på Twitter.

Også mere prominente politikere som Angela Merkel har udtryk sin forargelse over fundet nær den ungarske grænse i Østrig.

- Vi var alle rystede over de forfærdelige nyheder om, at op mod 50 mennesker døde, selv om det var mennesker, der kom for at søge sikkerhed, siger Merkel.

- Det er en advarsel om, at vi skal arbejde for at løse dette problem og vise solidaritet, siger den tyske kansler.

Se også: Op mod 50 døde flygtninge i lastbil: Politiet jagter chauffør

Den ansvarlige lastbilchauffør er stukket af fra stedet, og politiet er stadig i gang med en menneskejagt i området, skriver den østrigske avis Kronen Zeitung.

Døde i lang tid
Det østrigske Indenrigsministerium vil foreløbig kun bekræfte, at mellem 20 og 50 er døde, men han kan ikke fortælle noget om dødsårsagen, men ifølge flere østrigske medier er flygtninge døde af iltmangel.

Andre uhyggelige detaljer er også kommet i de østrigske medier, hvor flere østrigske aviser skriver, at ligene har ligget længe lastbilen og så småt var ved at gå i opløsning, fordi lastbilen angiveligt har stået i vejkanten siden onsdag.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvordan flygtningene er døde, men menneskerne har været døde længe, siger politiets repræsentant Hans Peter Doskozil ifølge Kurier.

Køretøjet kørte på ungarske nummerplader, og var angiveligt en kølelastbil med et mindre lad. Den blev fundet på motorvejen ved Parndorf i regionen Neusiedl am See ikke langt fra den ungarske grænse i den østlige del af Østrig.

Indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner siger på et pressemøde, at det er menneskesmuglere, der står bag, og at de nu viser sig "i Østrig i al deres hæslighed" og beskriver det som en 'sort dag' i Østrigs historie.

De døde flygtninge er fundet, samtidig med at EU og repræsentanter for landene på Balkan torsdag mødes i Wien for at drøfte, hvordan man i fællesskab skal håndtere den største flygtningetilstrømning til Europa siden Anden Verdenskrig.