Opsigtsvækkende nyt om blodigt våben: Her er LTFs gangster-Glock

Samme pistol blev brugt til to vilde skyderier på Nørrebro. Det ene kostede i dag 20 års fængsel til LTF-medlem

Her ligger gerningsmandens Glock model 26. Magasinet er tomt og bundstykket sidder derfor trukket tilbage. Foto: Kenneth Meyer.
Her ligger gerningsmandens Glock model 26. Magasinet er tomt og bundstykket sidder derfor trukket tilbage. Foto: Kenneth Meyer.

Pistolen, som Billal Nabil Hasan fra LTF-banden brugte til det voldsomme skyderi på Nørrebro, der fredag kostede ham en chok-dom på 20 års fængsel, blev også brugt til et drabsforsøg en måned tidligere i Esromgade.

Her skød to LTF´ere - ifølge sigtelsen - mindst otte skud mod tre fjender fra Brothas-grupperingen med den samme Glock-pistol.

Kriminaltekniske undersøgelser af Billal Nabil Hasans Glock 26, som han smed fra sig efter skyderiet den 21. september 2017, har vist, at pistolen også blev brugt ved drabsforsøget i Esromgade den 20. august 2017.

Det bekræfter efterforskningsleder Carsten Lerbjerg overfor Ekstra Bladet.

Pistol i cykelkurv
Under retssagen mod Billal Nabil Hasan fortalte en våbentekniker, at Glock-pistolen også var blevet brugt til et andet drabsforsøg, før Billal Nabil Hasan affyrede 11 skud med pistolen ved Den Røde Plads og Nørrebrogade.

Her ligger gerningsmandens Glock model 26. Magasinet er tomt og bundstykket sidder derfor trukket tilbage. Foto: Kenneth Meyer. 112 Uskyldige ofre blev skudt med 'baby-pistol'

Efter drabsforsøget i Esromgade, hvor ingen personer blev ramt, efterlyste politiet de to cyklende gerningsmænd, der blev fotograferet af et vidne. Pistol-mændene kørte på en limegrøn mountainbike og en rød damecykel med cykelkurv, som pistolen lå i.

Men drabsforsøget var uopklaret frem til den 2. november sidste år, hvor politiet anholdt to LTF´ere på 22 og 21 år. De blev sigtet og varetægtsfængslet for forsøg på at dræbe tre personer, der sad i en sort VW Passat i Esromgade.

112 Historisk dom: Højtstående LTF'er sendt mange år i fængsel

Mændene affyrede mindst otte skud mod bilen, og de tekniske undersøgelser af patronhylstre og projektiler viste efterfølgende, at skuddene blev affyret med den samme Glock-pistol, som Billal Nabil Hassan brugte en måned senere.

De to LTF´ere fra Esromgade har endnu ikke været for retten. De nægter sig skyldige.

artiklen fortsætter under billedet

De to pistolmænd fra Esromgade blev fotograferet på cykler. I cykelkurven lå pistolen, der igen blev brugt under et nyt skyderi en måned senere på Nørrebro. Politifoto
De to pistolmænd fra Esromgade blev fotograferet på cykler. I cykelkurven lå pistolen, der igen blev brugt under et nyt skyderi en måned senere på Nørrebro. Politifoto

Glock-pistolen model 26 kaldes en 'Baby Glock' fordi det er en kompakt udgave af Glocks efterspurgte ni mm. pistoler, og som er nem at skjule under tøjet. Men den er lige så dræbende, som pistolens 'storebrødre'.

Leder i LTF
Billal Nabil Hasan affyrede alle 11 patroner, 10 i magasinet og et i pistolens kammer, under skyderiet på Nørrebro, hvor to tilfældige forbipasserende blev såret - den ene livsfarligt.

Den 27-årige LTF´er er højt på strå i banden, hvor han er med i 'National Nomads' i LTF og dermed har en ledende funktion i banden som bindeled mellem de forskellige afdelinger af LTF.

Billal Nabil Hasan blev ramt hårdt af 'bandepakke 3' ved dommen fredag, fordi straffen for forbrydelser begået under en bandekonflikt bliver fordoblet.

En dom for to drabsforsøg ville efter normal retspraksis give en straf på cirka 10 års fængsel. Men den fordoblede Københavns Byret til 20 års fængsel.

Og fordi Billal Nabil Hasan er dømt efter 'bandeparagraffen' kan han som udgangspunkt ikke blive prøveløsladt, men skal sidde på fuld tid.