Optøjer i Hamburg - togtrafik og s-banen er suspenderet

Venstreorienterede angriber tog og personale. Andre tusinder samles til fredelig demonstration for tolerance

Demonstrationer lørdag i Hamborg udviklede sig, da venstreorienterede angriber tog og personale. (Foto: AP)
Demonstrationer lørdag i Hamborg udviklede sig, da venstreorienterede angriber tog og personale. (Foto: AP)

Det kom lørdag til gadekampe mellem politi og demonstranter i Hamburg, hvor al togtrafik blev indstillet, da urolighederne spredte sig til byens centrale banegård.

Ved demonstrationen, der begyndte som en protestaktion mod en højrefløjsaktion, blev der kastet sten mod et tog, og autonome brugte peberspray mod politifolk. Også togpersonale blev angrebet med peberspray.

En aktion mod racisme fortsatte imens på pladsen foran Hamburgs Rådhus, hvor flere tusinde aktionerede for tolerance og kulturel mangfoldighed.

- Vi ønsker ingen nazister. Vi ønsker ingen gadebøller. Vi ønsker ingen racister, sagde socialdemokraten Carola Veit i en tale under demonstrationen.

Højreekstreme grupper havde bebudet en demonstration lørdag, men politiet forbød den, og mange ventede, at den ville blive flyttet til Bremen. Politiet lukkede derfor store ugentlige markeder i de centrale bydele ned.

Hamburgs borgmester, Olaf Scholz, der også er socialdemokrat, siger, at demonstranterne, der gik på gaden for at protestere mod racisme, repræsenterer Hamburgs virkelige sindelag.

Nye meningsmålinger viser, at et flertal af tyskerne byder det store antal flygtninge, der er ankommet til landet i den seneste uge, velkommen.

Ifølge instituttet Infratest, der har foretaget en måling for tv-stationen ARD, er 61 procent af tyskerne ikke bekymret over det stigende antal flygtninge og migranter. 38 procent siger, at de er bekymret.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Fire ud af fem tyskere siger, at deres dagligdag ikke er ændret på grund af immigration.

Instituttet Elabe, der har foretaget en måling for den private tv-station N24, siger, at

to ud af tre tyskere finder, at forbundskansler Angela Merkel gør et "ret dårligt" eller "meget dårligt" stykke arbejde med flygtningepolitikken.

36 procent mener ifølge Elabe, at regeringen ikke gør nok for at hjælpe flygtninge og migranter. 28 procent siger, at regeringen gør for meget.

1 af 2 
2 af 2 Demonstrationer lørdag i Hamborg udviklede sig, da venstreorienterede angriber tog og personale. (Foto: AP)