Otte døde i ukrainsk hotelbrand

Otte personer har mistet livet, og yderligere ti er kvæstet efter en brand på et hotel i Ukraine

Det tog brandfolk mere end tre timer at slukke branden. Video: Reuters

En brand brød kort efter midnat natten til lørdag ud på hotellet Tokyo Star i den syd-ukrainske by Odessa. Otte personer har mistet livet i tragedien.

Det skriver Reuters.

1000 Kvadratmeter
Der er indtil videre ingen oplysninger om, hvad der forårsagede branden.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har politiet dog iværksat en undersøgelse af, hvorvidt reglerne for brandsikkerhed er blevet overtrådt, samtidig med at de efterforsker, hvordan ilden opstod.

65 brandfolk og 13 udrykningskøretøjer kæmpede mod branden, som det tog mere end tre timer at slukke. Myndighederne i Odessa oplyser, at omkring 150 mennesker blev evakueret fra hotellet. Mere end 1000 kvadratmeter af hotellet blev raseret af flammerne.

Præsident begræder tragedie
I et opslag på Facebook har den ukrainske præsident, Volodymyr Zelensky, udtrykt sin sorg over tragedien. Han skriver blandt andet, at fire af de ti tilskadekomne er i kritisk tilstand.

Han langer også kraftigt ud efter det, som han i sit opslag kalder 'kriminel uagtsomhed.'

- Vi mistede otte liv i nat.

- Og det skyldes hverken krig eller bombardetmenter. Det skyldes kriminel uagtsomhed, forsømmelse af elementære sikkerhedsprocedurer og forsømmelse af respekten for menneskeliv, skriver præsidenten.

Han tilføjer desuden, at han 'personligt vil sørge for, at de ansvarlige bliver straffet.'

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ekstra Bladet, at der ifølge deres oplysninger ikke er nogen danskere involveret i ulykken.