Otte dræbt i brand i Paris: Lig fundet på gaden

Frygter mordbrand: To børn blandt de dræbte i brand, hvor flere forsøgte at flygte ud af vinduerne i den brændende bygning

To gange i løbet af natten er brandvæsnet blevet kaldt ud til dette flammehav. (Video: AP)

Er du i Paris og har oplevet branden på tættere hold, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Otte personer, heriblandt to børn, er tidligt onsdag morgen omkommet under en brand i en lejlighed i den nordlige del af Paris.

Det oplyser kilder i politiet til det franske nyhedsbureau AFP.

To af de omkomne blev fundet på gaden, efter at de var flygtet ud af den brændende lejlighed.

Fire overlevende er blevet indlagt - nogle af dem er ifølge AFP i kritisk tilstand.

Branden, der spredte sig over flere etager, brød ud i en fem-etagers boligblok i et arbejderkvarter i det 18. arrondissement klokken 4.30, skriver avisen Le Parisien.

Det var dog ikke første udrykning til stedet, hvor over 100 brandfolk onsdag morgen har været involveret i slukningsarbejdet og evakueringen af beboere.

To gange i løbet af natten er brandvæsnet blevet kaldt ud til bygningen, hvor kriminalbetjente onsdag formiddag arbejder.

Første alarm, brandfolkene rykkede ud til, gik omkring klokken 02.20, hvor de hurtigt slukkede ilden. Omkring to timer måtte brandfolkene igen rykke ud til bygningen, hvor en ny, langt mere voldsom brand hærgede, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Det er klart, at når du har to udrykninger samme nat... så kan der være tale om en overlagt handling, siger talsmand for indenrigsministeriet Pierre-Henry Brandet.

Ifølge indenrigsminister Bernard Cazeneuve, som er på stedet sammen med politichef Michel Cadot, understreger, at årsagen til branden ikke er fastslået, men medgiver, at branden kan være påsat.

Politiet efterforsker branden, som brød ud i stueetagen, hvorfra den spredte sig op gennem en opgang.

Ifølge overborgmesteren i Paris Anne Hidalgo er i alt 15 bygninger i distriktet er berørt af branden.

Den boligblok, som branden opstod i, var en privat bygning - og ikke en boligblok for lavindkomstfamilier, siger overborgmesteren.

Branden regnes som en af de mest dødelige i den franske hovedstad i løbet af de seneste ti år.

- Alt bliver gjort for at kaste lys over, hvad der var skyld i denne tragedie, skriver den franske præsident Francois Holland på Twitter.

Er du i Paris og har oplevet branden på tættere hold, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

1 af 2 (Video: AP)
2 af 2 (Foto: Polfoto)