Otte mænd får fængsel for overfald på rockersøn

Otte mænd i alderen 20-31 år blev tidligere i dag kendt skyldige i overfaldet. Nu har de fået deres straf

Hør anklager Thomas Huggers mening om dommen her.

Retten i København (Ekstra Bladet): To mænd skal seks år i fængsel for drabsforsøg.

Det afgjorde Københavns Byret i dag i sagen om masseoverfaldet på Suzuki Torbens 28-årige søn, hvor flasker, stole, gals og knive blev taget i brug, da den 28-årige blev overfaldet af flere gerningsmænd på en cocktailbar i København.

Fem af de resterende seks tiltalte i sagen skal fire måneder bag tremmer, mens en enkelt slipper med tre måneders fængsel.

- Det er et enigt nævningeting, der er nået frem til strafudmålingen, sagde dommer Jacob Sherfig ved domsafsigelsen.

En enkelt af de tiltalte fik en mildere straf end de andre, fordi nævningetinget fandt, at han under overfaldet indledningsvist forsøgte at stoppe de voldelige handlinger.

Se også: Anklager: Rockersøn blev udsat for et masseoverfald

Hensynsløs vold
Anklager Tomas Hugger ønskede under sin procedure mellem seks og otte måneders fængsel til de seks, der tidligere i dag blev dømt skyldige i grov vold i forbindelse med episoden.

Derudover ville anklageren have ikke mindre end seks års fængsel til de to sidste, som retten fandt skyldige i forsøg på manddrab.

- Der er tale om en særlig hensynsløshed i det her tilfælde. Man slår på manden med alle de ting, man kan finde, og i øvrigt følger man efter ham ud på gaden, selvom han er stærkt såret. Det er definitionen af hensynsløshed, sagde Tomas Hugger til retten før strafudmålingen.

Se også: Anklaget for masseoverfald på rockersøn: Nu falder dommen

25 sekunders  vold
Det er 25 sekunders grov vold, som retten mener, at de otte mænd skal straffes for.

De 25 sekunder er blevet vist i retten i forbindelse med en video-sekvens på lidt over et minut, der viser den 28-årige rockersøn kæmpe mod ni andre gerningsmænd.

To er tidligere i dag blevet kendt skyldige i forsøg på manddrab, mens de seks resterende dømmes for grov vold.

Forsvarerne til de seks voldsdømte var dog ikke enige i anklagerens ønske om fængsling.

Flere af forsvarerne talte for samfundstjeneste i stedet for fængselsstraf, fordi slagsmålet blev startet af toprockeren Peter Rosenberg fra Bandidos.

Se også: Prøveløsladt toprocker bag bar-slagsmål

- Hvis ikke Peter Rosenberg havde startet 'festen', så var alle gået hjem, og det her var ikke sket. Offeret (den 28-årige rockersøn, red.) var en stor mand, og alle, der har været inde for offerets rækkevidde, har derfor været i stor fare. Det skal man altså også tage højde for, sagde forsvareren til en af de tiltalte i sin procedure inden strafudmålingen.

Fire af de otte mænd valgte at anke afgørelsen umiddelbart efter domsafsigelsen. De resterende har bedt om betænkningstid.

1 af 2 Bandidosrockeren Peter Rosenberg startede den slåskamp, der i sidste ende var ved at tage livet af den 28-årige rockersøn. En separat straffesag er i den forbindelse rejst mod rockeren. POLFOTO
2 af 2 De otte tiltalte i sagen blev tidligere i dag fundet skyldige af Københavns Byret.