OVERBLIK: Det ved vi om skyderiet i Strasbourg

Den identificerede gerningsmand er fortsat på fri fod

Tirsdag aften er flere skyderier blevet hørt i centrum af den nordfranske by Strasbourg tæt på den tyske grænse. Dette er optagelser fra stedet. Video: CMM / AP. Redigering: Kristian Hansen

Mindst tre personer er tirsdag aften blevet dræbt, mens 12 er såret i et skyderi i Strasbourg i det østlige Frankrig. Skyderiet fandt sted nær byens populære julemarked, der er velbesøgt af turister.

Dette ved vi om skyderiet og gerningsmanden:

* En mand åbnede ild i centrum af byen ved 20-tiden på rue des Orfèvres ved et julemarked i Strasbourg.

* Tre personer er meldt dræbt. 12 er såret, heraf seks alvorligt. Det oplyser landets indenrigsminister, Christophe Castaner.

* Politiet har oplyst, at man har udvekslet skud med gerningsmanden, der angiveligt er såret. Han er fortsat på fri fod.

* Den mistænkte gerningsmand er 29 år gammel. Ifølge politiet har han været i myndighederne søgelys igennem længere tid og har domme for simpel kriminalitet.

* Den mistænkte skulle være på den såkaldte Sûreté de l'Éta-liste, der er fransk politis overvågningsliste over mulige ekstremister, der udgør en trussel mod statssikkerheden.

* Stephane Morisse, talsmand for fransk politi, oplyser, at myndighederne tirsdag morgen var mødt op på den mistænktes adresse for at anholde ham, men boligen var tom.

* Da politiet ransagede boligen, fandt man spor efter sprængstoffer, siger Stephane Morisse til Associated Press.

* Den franske anklager oplyser, at skyderiet efterforskes som mulig terror.

Kilder: Reuters, Associated Press, Ritzau

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere