Overblik: Her smed gerningsmænd bil efter terrormord

Politiet lægger jernring om København i jagten på bevæbnede mænd, som skød og dræbte mand under terrorangreb på Østerbro

Helle Thorning-Schmidt snakker om attentatet

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Politiet er i allerhøjeste alarmberedskab efter at et terrorangreb, som kostede en mand på omkring 40 år livet, lørdag eftermiddag fandt sted på Østerbro i København.

En mand begyndte klokken 15.30 at skyde vildt udenfor kulturstedet Krudttønden, hvor et debatmøde med den svenske Muhammed-tegner og kunsthistoriker Lars Vilks om ytringsfrihed var i gang.

Det er lørdag aften blevet bekræftet på et pressemøde, at også tre politifolk - to fra Politiets Efterretningstjeneste - blev såret af skud.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Der er ikke tale om alvorlige skader. En er ramt i skulderen, en i benet og en i lysken.

PET har nu meldt ud, at alt tyder på, at der er tale om et terrorangreb.

112 PET: Terrorangreb var planlagt

Politiet meldte i første omgang ud, at der var to gerningsmænd. Kort efter klokken 20 lørdag aften korrigerede politiet oplysningerne til, at alt tyder på, at der kun er tale om én gerningsmand.

Efter skyderiet forlod gerningsmanden stedet i en mørk VW Polo, som nu er blevet fundet cirka to kilometer fra Krudttønden i udkanten af Østerbro.

Ifølge politiet er gerningsmanden bevæbnet med enten maskinpistoler eller geværer.

112 Øjenvidne: Jeg så mand blive dræbt af skud i brystet

Ekstra Bladets udsendte var hurtigt på stedet, hvor han mødte to civilklædte betjente, som holdt øje med bilen.

- De sagde til mig, at jeg hellere skulle holde mig på afstand. De sagde, at de ikke engang turde at nærme sig, fortæller han.

I samme øjeblik blev området, som ligger lige bag ved Svanemøllen Station på ydre Østerbro, oversvømmet af uniformerede såvel som civile betjente og afspærringen udvidet.

Ifølge den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen placerer politistyrken sig rundt omkring centrale steder, hvor man formoder, at flugtvejene vil være.

- Det handler om at forhindre, at gerningsmændene flygter og eventuelt forlader landet. Alle omfartsveje rundt omkring København kigger politiet på. Der lægges forskellige ringe rundt omkring København. Det er meget omfattende, siger Bonnichsen til Ritzau.

Ekstra Bladets udsendte på stedet fortæller, at hele området fra Hans Knudsen Plads til enden af Borgervænget er i øjeblikket ved at blive finkæmmet i jagten på spor og gerningsmænd.

112 Rystet Søren Espersen: Charlie Hebdo-terror har ramt København

Indenfor afspærringerne bor masser af mennesker. Flere beboere bliver forhindret adgang til deres hjem med besked om at finde andre steder at opholde sig indtil videre.

Se Ekstra Bladets live-dækning her:

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.