Overblik: Skolepige og syrienskriger sigtet for terrorplaner

Retten løftede tirsdag sløret for, hvad en 16-årig pige og en 24-årig mand ifølge politiet planlagde i den såkaldte Kundby-sag

Hør om sagen her

Politiet er ved Carolineskolen på Østerbro i København. Foto: Linda Johansen og privat 112 - 8. mar. 2016 - kl. 09:24 16-årig pige terrorsigtet: Ville bombe to skoler

To skoler på Sjælland - herunder en jødisk skole i København - skulle bombes med hjemmelavede bomber, som en 16-årig pige var i færd med at fremstille i sit eget hjem.

Det mener i hvert fald Midt- og Vestsjællands Politi, som tilbage i januar anholdt og sigtede den 16-årige pige og hendes 24-årige bekendte for terrorplaner.

Tirsdag blev sløret for første gang løftet for, hvad de to unge mennesker ifølge politiet havde planlagt i den såkaldte 'Kundby-sag', som frem til i dag har været fuldstændig mørklagt.

En kilde tæt på pigen bekræfter, at hun konverterede til islam. Endnu en kilde i lokal- området fortæller til Ekstra Bladet, at pigen under sin ferie til Tyrkiet skulle have mødt en ældre muslimsk fyr. Privatfoto Krimi Terror-anklaget dansk pige: Sådan blev hun rabiat

Sigtelsen går blandt andet på, at pigen skulle have planlagt at udløse bomber på Carolineskolen, en jødisk skole på Østerbro i København, og Sydskolen i Fårevejle, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger er en skole, hun selv har været elev på.

Få hele overblikket over den uhyggelige sag i tidslinjen herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Den 16-årige pige er sigtet efter straffelovens paragraf 114, som er terrorparagraffen:

1. (...) idet sigtede i tiden op den 12. januar 2016 på sin bopæl i Svinninge ved anvendelse af bombemanualer og ved anskaffelse af kemikalier samt ved forsøg på fremstilling af sprængstoffet TATP og planlægning af prøvesprængning gjorde forberedelse til fremstilling af en eller flere bomber til brug for en terrorhandling på den jødiske skole, Carolineskolen i København, hvilket mislykkedes, idet sigtede blev anholdt.

2. (…) idet sigtede i tiden op til den 8. januar på sin bopæl i Svinninge ved anvendelse af bombemanualer og ved anskaffelse af kemikalier og forsøg på anskaffelse af gødning, benzin og diesel mv. at have forsøgt at fremstille en eller flere bomber til brug for en terrorhandling på Sydskolen i Fårevejle, hvilket dog mislykkedes.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere