Overfald på Papes kæreste: Er ikke fængslet for hadforbrydelse

Justitsministerens forlovede blev natten til torsdag udsat for et overfald. En slovak er fængslet i sagen

Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Han er dog fængslet i henhold til Udlændingeloven. Foto: Mogens Flindt
Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Han er dog fængslet i henhold til Udlændingeloven. Foto: Mogens Flindt

Den 34-årige ishockeyfan fra Slovakiet, der torsdag blev sigtet for vold og hadforbrydelse mod justitsminister Søren Pape Poulsens (K) mandlige forlovede, er kun blevet fængslet for voldsforholdet.

En dommer i Københavns Byret fandt ikke begrundet mistanke om, at manden overfaldt Josue Vasquez på grund af hans seksuelle orientering.

Det oplyser Københavns Byret fredag til Ritzau.

Flere politikere og offentlige personer var ellers torsdag hurtigt ude med tanker til ministeren og hans forlovede.

Få timer efter, at manden var blevet anholdt og sigtet, konstaterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på sin Twitter-profil, at Josue Vasquez var offer for en hadforbrydelse.

- Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse, skrev Lars Løkke Rasmussen ud til sine lidt over 150.000 følgere.

- Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue, tilføjede statsministeren.

Her fejrer Inger Støjberg (V) og Josue Medina Vasquez ministerens 45 års fødselsdag. Privatfoto Dansk politik Rystet Støjberg om vold mod Papes kæreste: - Det er skrækkeligt, han er en kær ven

Gustav Salinas, der blev kendt fra programmer som 'For lækker til love' og 'Divaer i Junglen', har slev prøvet at blive overfaldet i nattelivet. Foto: Anders Rye Skjold Jensen Danske kendte Chokeret Gustav: Det er virkelig forfærdeligt

Manden er dog stadig sigtet for både vold og hadforbrydelse.

Episoden, han er mistænkt for, fandt sted natten til torsdag omkring klokken 03.30 ud for LA Bar på Gammel Mønt i det centrale København.

Her skal den 34-årige slovak ifølge sigtelsen have slået Josue Vasquez med knyttet hånd i ansigtet og sagt "I don't like homoes".

Da manden torsdag blev stillet for en dommer, nægtede han sig skyldig.

Ikke desto mindre blev han varetægtsfængslet frem til 30. maj i medfør af udlændingelovens §35.

En dommer kan varetægtsfængsle efter §35 i udlændingeloven, når en udlænding begår et kriminelt forhold, der kan medføre udvisning ved domfældelse.

Der kan fængsles efter udlændingeloven som et alternativ til fængsling efter retsplejeloven, hvis dommeren ikke tror, at den sigtede står til 30 dages fængsel, hvis denne findes skyldig i sigtelsen.

Dansk politik Papes forlovede udsat for vold

Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Foto: Rumle Skafte Dansk politik Her er reaktionen fra Papes forlovede

Inden fængslingen havde den 34-årige forklaret, at han kom til Danmark i mandags med nogle venner for at se VM i ishockey.

Torsdag aften havde han været i byen i København. Han var fuld, og på et tidspunkt kom han op at skændes med en person.

Den sigtede husker efter eget udsagn ikke så meget, men han afviser at have slået med knyttet næve. Muligvis slog han på en anden måde.

Desuden hævder han, at Josue Vasquez gav igen - at han slog den sigtede i ansigtet. Den 34-årige afviser at have noget imod homoseksuelle.

Derfor nægter han også at have sagt, sådan som politiet nu påstår.